Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Diabetes yleensä => Aiheen aloitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 10, 2007, 14:32:33 ip

Otsikko: Olen voittanut.....
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 10, 2007, 14:32:33 ip
Taas tuli mieleen ,kun näitä "ei kuulu mihinkään"-juttuja on niin mukava lueskella.
Kerroppas mitä olet VOITTANUT elämäsi varrella.
Se 4 oikein lotossa on jo vanha juttu, mutta jotain muuta.

Eikä nyt Jee*****lla ihanilla lapsilla tai kuvankauniilla vaimolla tai muilla itsestään selvyyksillä(????).
Itse voitin sen ainoan kerran jossain k-kaupassa olleen kilpailun v.72 muistaakseni ja valitsin palkinnoksi....voileipäkeksipaketin !!

Niin että hyvin pyyhkii!
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 10, 2007, 14:45:27 ip
näköjään ei muutkaan ole paljoa .....
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: RAR - Tammikuu 10, 2007, 14:52:24 ip
Minulle tuli mieleen että voitin muutama vuosi sitten sen Terveys-lehden (apteekin) pääpalkinnon, eli luxus-risteilyn Ruotsiin. Valitettavasti sohaisin ripsikammalla silmään (tohelo mikä tohelo) mennessä kun oltiin lähtemässä syömään hienosti ala carteen. Ja koko reissu meni ihan pipariksi, koska silmän pintaan tuli naarmu ja se vuoti vettä koko ajan. Tukholmassa oli ihanan aurinkoinen kevätpäivä ja minä jouduin makaamaan pimeässä hytissä, koska silmä ei kestänyt valoa. Mies sitten yksin yritti viihtyä laivalla, käydä syömässä jne. Eli kummallakin ihan karmea muisto ko.  luxus -matkasta.  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Edward - Tammikuu 10, 2007, 14:54:56 ip
Tapaus yksi:
Minä voitin joskus 12 vuotiaana keskikoulun joulujuhlan arpajaisissa piparkakkutalon. Rehtori pakkasi sen valtavaan pahvilaatikkoon ja minä sen kopan kanssa rämmin kaksi kilometriä pimeässä ja myrskyssä ja hirveessä pelossa. Melkein toivoin, etten olisi voittanut.

Tapaus kaksi:
Olin lukenut Julia Cameronin kirjan Tie luovuuteen, missä hän todistaa Jumalan olemassaolosta pienillä ihmeillä. Oli lauantaiaamu, kun olin lukenut kirjaa ja sanoin Jumalalle, että nyt voisit sitten todistaa olemassaolosi ja antaa minulle lottovoiton. Menin olohuoneeseen ja aloin tarkistaa kuponkia. Kädet tärisivät jo siinä kohtaa, kun oli viisi oikein ja vielä yksi; kuusi oikein. Sillä kierroksella kuudella oikein sai 195 markkaa. Näin Jumala halusi näyttää minulle, minkä arvoinen olen. En ole sen koommin lotonnut. Ainakaan paljon:)

Eetu
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: mylvija80 - Tammikuu 10, 2007, 14:58:36 ip
en ole koskaan voittanut mitään, ehkä 5e arvalla
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Tea - Tammikuu 10, 2007, 15:00:17 ip
No onhan noita, ei ole syytä vaipua epätoivoon!  

Hauskimmasta päästä oli ehdottomasti se kerta, kun voitin taikurin kotiin (Pete Poskiparta nimeltään) - siinä vaiheessa meillä ei vielä ollut lapsia, joten riivittiin kotiimme kaikki sukulaisten ja ystävien taikuri-ikäiset, pidettiin lastenkutsut ja seurattiin yhdessä taikurin showta, jonka oli luonnollisesti suhteuttanut yleisön varsin laajaan ikäskaalaan.  

Sarjassa himmeimmät "voitot" ovat pari postilähetystä:

- Arlan Power Cow -jääkaappimagneetti: sain postissa tuollaisen, ilman mitään tietoa siitä, mistä hyvästä ja tuossa kohtaa olin aivan liemessä älyttömän maidontulon kanssa (vauva haukkoi henkeään aina syömistilanteessa), joten harvinaisen oikeaan osunut palkkio. Ystävistäni kukaan ei ole ko. lafkassa töissä, joten heitä ei voinut epäillä, mutta ehkä siellä oli vain noteerattu uuden kilpailijan tulo maitotuotemarkkinoille

- Vantaan kaupungin Kännikalamittari: sain ylppäreiden jälkeen postitse kotiin pahvisen Kännikalamittarin - siinä piti sormi painaa sellaisen magneettilätkän näköisen 2cm halkaisijan läpyskälle ja odottaa millaiseksi väri vaihtui. Vaihtuihan se, ja tulkintakoodin mukaan olin aina tukevasti kännissä   Vaan eipä saanut moista kukaan muu samaan aikaan kirjoittaneista ystävistäni tai ikätovereistani (tai töissä ko. taholla), joten aika omituinen tuokin postilähetys oli  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Friita - Tammikuu 10, 2007, 15:19:11 ip
Vuonna 2002 voitin Launeen CityMarketista miesten maastopyörän, mikä oli tarkoitettu vähintään 170 senttiselle vartalolle. Olen siis itse 150 senttiä pitkä (ja leveä) Edellispäivänä olin tipauttanut samaan kauppaan pankki- ja kelakortin ja etsin niitä hulluna kaikista paikoista, missä olin käynyt... Olin hiukan pettynyt, kun kuvittelin, että soittavat minulle korteista (jotka löytyivät kyselyreissulla myöhemmin) Möin pyörän sitten veljen vaimon veljelle.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Hese - Tammikuu 10, 2007, 15:19:59 ip
Olen voittanut itseni.

Ihan totta. Jos joku olisi tuntenut minut murrosiässä, ei takuulla voisi yhdistää minua nykyminääni. Eli minulla oli hirveä esiintymiskammo. Ei siis kirveelläkään minua olisi saanut mihinkään yleiseen tilaisuuteen esiintymään. Vuosien varrella, kun pakotin/toiset pakottivat minut esiintymään, niin nykyän minä jopa pidän siitä, että saan esiintyä.

Tämä on minusta jonkinlainen voitto.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: tyyppi2 - Tammikuu 10, 2007, 15:34:31 ip
Olen voittanut arvalla 5000mk.
Hölmöt lähettivät 10kpl arpoja myytäväksi, revin ne yksitellen, jo kolmannessa oli tuo voitto.
Ei muuta kuin äkkiä maksamaan arpalasku 100mk ja 5000mk oli minun.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Wendela - Tammikuu 10, 2007, 15:55:20 ip
Minä en ole varmaan koskaan voittanut mitään, mutta onneksi äiti täyttelee arvontalipukkeita aina mun nimellä.. Olen siis äitini ansiosta voittanut kuntopyörän, hienon ankanjalkaisen CD-telineen, vedenkeittimen, kosmetiikkaa. Kerran taisin voittaa itse täyttämälläni lipukkeella rannekellon. Lotossa ei äidin tuuri vielä ole toiminut, mutta ehkä jonain päivänä.. Maailmanympärysmatka olis kans kiva
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Hese - Tammikuu 10, 2007, 15:59:22 ip
Paras voittoni, nyt tuli vielä mieleen

Olimme joskus alakoulussa hiihtokilpailuissa, missä tavan mukaan en pärjännyt, vaan jäin seitsemänneksi. Sitten arvottiin lusikoita kaikkien osanottajien kesken ja lopputulos oli, että joka sarjan seitsemäs saa lusikan

Voitinhan minä kerran kuvaristikon ratkaisusta raha-arvan, jolla vielä voitin 50 silloista markkaa, ja toisesta ratkaisusta matkaradion. Että minähän olen todellinen Hannu Hanhi
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: IrJu - Tammikuu 10, 2007, 16:07:24 ip
Minulla kai suurin voitto, mitä koskaan mistään olen onnistunut saamaan, oli kahdeksankymmenluvulla vakiossa 11 oikein. Sillä voitin silloin 12000mk ja sen jälkeen ei edes lotossa ole juurikaan ollut edes sitä 4 oikein. Jos olisin paria viikkoa aiemmin sen voittanut, olisi voittosumma ollut 25000mk, eli tasan ei käy onnenlahjat.
VITSI,VITSI!
 Kyllä rehellisesti sanottuna, tuo 12tonnia tuli silloin hyvään tarpeeseeen,omaa taloa kun maksettiin.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Hese - Tammikuu 10, 2007, 16:09:49 ip
Joo, mutta eihän sinun tarvitse veikata kuin seuraavat 1200 vuotta, niin taas todennäköisyyden mukaan rävähtää.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Yogi - Tammikuu 10, 2007, 16:15:04 ip
Minä voitin kerran kirjan henkisissä kilpailuissa.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Hese - Tammikuu 10, 2007, 16:44:04 ip
Olikos ne varmasti henkiset, ettei hektiset kilpailut?

Kummallista, kun alkaa tulla mieleen: Voitin kerran minäkin raittiuskirjoituskilpailussa (!!!!?????) palkinnon. Oli muistaakseni semmoinen pikku kirjanen nimeltään:'Satu sinisistä vuorista.'

Piirustuskilpalusta joskus keskikoulussa voitin aiheesta: 'Punainen risti toimii.' kunniakirjan ja tutustumisen punaisen ristin toimintaan. Ja kerran meidän kvartetti - myöskin keskikoulussa - voitti muistaakseni kunniakirjat. Se johtui etupäässä siitä, että minä en laulanut, vaan olin hiljaa.

Että kaikkea sitä, kun muistelee.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Milla - Tammikuu 10, 2007, 16:48:11 ip
Minä en muistaakseni ole voittanut mitään ennen diabetesta. Mutta kun tauti iski ja lehti rupesi kolahtamaan luukusta, niin siellä oli Rochen kilpailu, jossa piti suunnitella verensokerimittariin kuori. Minä sitten piirtelin juustonreikiä ja hiiriä ja sillä irtosi ensimmäinen palkinto eli DIGIKAMERA! Ja se oli silloin, kun kellään muulla ei ollut vielä digikameraa.

Toinen voittoni on samaisen lehden ansiota. Tilasin uuden verensokerimittarin (OTU) ja tilanneiden kesken arvottiin erilaisia juttuja. Mulle tipahti kävelysauvat. Olen niitä jopa pari kertaa käyttänyt tässä 4-5 vuoden aikana.

Ajattelin silloin, että voitot on varmaan hyvitystä tästä sairastumisesta.  

p.s. Eivät valitettavasti ainakaan vielä ole ottaneet tuotantoon mun hiirimittaria. Harmi.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 10, 2007, 16:56:37 ip
No tohtiikohan tämän sanoa: sain upean pokaalin viime kesänä Padasjoen Nakukympiltä  , olin naisten sarjan kakkonen.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Konrad - Tammikuu 10, 2007, 17:15:58 ip
Ratkaisiko kisassa mikään muu kuin aika?
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 10, 2007, 17:56:10 ip
No "ylipukeutunut" ei tietenkään saanut olla eikä kukaan kyllä ollutkaan   tosin miesten sarjassa oli vähän enemmän osanottajia kuin naisten sarjassa.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 10, 2007, 18:02:57 ip
Olen voittanut hopeaa kansantanhukisassa Tampereella "sata vuotta sitten".Liityin Kalliolan Kansantanhuajiin,koska koulusta sai vapaata kilpailuja varten.Teimme Tampereelle junamatkan ja kisat meni muuten kivasti paitsi multa kesken esityksen tippui hame päältä .Kasasin sen äkkiä ylös ja kiinnitin alushameen vyötärön alle ja tanhu senkun jatkui...Voitettiin hopeaa  vaikka oli pikku kommellus;oiskohan tullut kultaa hame päällä?
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Hese - Tammikuu 10, 2007, 18:07:47 ip
Wow - onnittelut. Minun serkkuni aikoinaan (kuollut - ikävä kyllä) harrasti kansantanhuja ja opin (jotenkin) arvostamaan niitä. Mahtavaa tuo
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: fillari - Tammikuu 10, 2007, 19:25:27 ip
Kynänteroittimen (siis lyijykynän) ym. pientä  
Kevytlevite ym. yrttijuusto tuotteita sisältävän paketin kaupan arvonnasta.

Pääpalkinnon Eros Ramazzotin konserttiin Turku Areenalle kahdelle, olisi ollut hyvät istumapaikatkin. Mutta en päässyt, myin liput ja siitä voitosta on jo vuosia aikaa, oli joskus -90 luvulla.

Mutta ei niitä montaa voittoa ole kuitenkaan ollut tähän saakka, mutta ihan hyvä näin  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: upi - Tammikuu 10, 2007, 19:52:03 ip
Joskus seitkytluvulla kerran nukuin pommiin, kun vekkari
tilttasi. Työmalla sitten oli joku kaveri myymässä arpoja,
ja meikkä voitti, herätyskellon.

upi
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: äskoo - Tammikuu 10, 2007, 19:56:51 ip
Lottosin kaikkien aikojen ensimmäisellä lottokierroksella (vuonna???)porukassa ja heti sain 50 pennin voiton! Sen jälkeen en ole lotonnut.  

Voitin Ahveniston moottoriradan avajaisissa (Keijo Rosbergin aikakaudella) kausikortin koko kesäksi ja käytin kanssa.

Olin sairaalassa vuonna 1992 opettelemassa insuliinihoitoa, kun sain tiedon, että olin voittanut luontaistuotekaupan arpajaisissa Pariisin matkan. En muista keväisestä matkastani juuri mitään, koska insuliiniannostus oli päin peetä.  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Kerttuli - Tammikuu 10, 2007, 20:13:24 ip
- Arvalla puurolusikan (joskus 70-80 -lukujen taitteessa ja on paras puurolusikka joka minulla on koskaan ollut)

- arvalla limukoneen (on yhä tuolla yläkaapissa enkä uskalla irrottaa isoa hiilihappopatruunaa joka on ollut siinä koko ajan. Tämä kertonee aika paljon limun kulutuksesta.   )

- joiltain terveysmessuilta salkullisen luontaistuotteita (oli kuulemma arvokas)

- ässä arvalla 1000 mk (vai olikohan se 2 tonnia, siitä on niin kauan etten muista)

- luxus -risteilyn

- useita muita risteilyjä

- posti kolautti luukusta kuoren, jossa oli kaksi maustemyllyä (en oikein tiedä mistä voitin)

- lukuisia pikkuvoittoja milloin mistäkin

- lotossa suurin voitto on vähän yli 200 euroa


Mutta ennenkaikkea olen voittanut itseni! Olen lopettanut tupakoinnin.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Lalli - Tammikuu 10, 2007, 20:57:47 ip
Olen voittanut ainakin pituuteni verran kahvipaketteja (162cm) ja sitten jo sairastuttuani diabetekseen sain kaksi pussia sipsejä, 13.5 litraa limsaa(ei saanut vaihtaa sokerittomaan) ja twister pelin. Kaikkea pientä sälää on tullut mutta ei isoja summia rahaa. Täytän kyllä kiivaasti kaiken maailman kilpailukuponkeja. Ja lottokuponkeja.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 10, 2007, 21:28:42 ip
Kerran voitin ison pussillisen erilaisia leipiä työpaikan ruokalassa. Oli joku leipäviikko tai vastaava ja minua onnisti arvonnassa.  

Sitten olen voittanut Marttojen arvauskilpailusta sienikirjan, mutta paras kaikista on ollut ruokakaupan arvonnasta voitettu avaruusraketilla ajava iso, vaaleanpunainen Duracell-pupu!!!  

Vaaleanpunainen Jänö ajaa sinisellä raketilla eriväriset valot vilkkuen ja siitä rakkineesta kuuluu hienoa UUAAA-ääntä. Paras voittoni ikinä!  

Muoks: Nyt muistin, kerran voitin ravintolaillan päätteeksi hienon päivällisen kahdelle kyseisessä ravintolassa. Sitten viime keväänä voitin pilkkikisoista SUURIMMAN kalan palkinnon!  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Kian - Tammikuu 10, 2007, 22:18:10 ip
Jooo, tuli tästä mieleen kun siskoni lähti luokan kanssa huvipuistoon.

Ja niin oli kaikille lapsille annettu taskurahaa että saisivat ostaa arpoja. Kun äiti tuli hakemaan, kaikki lapset ryntäsivät siskoni kanssa innoissaan äidin luokse kertomaan että: ”SISKO” VOITTI!! ”SISKO” VOITTI!!! NÄYTÄ!! NÄYTÄ!! Ja äiti oli ihan ymmällään koska meidän perheessä ei koskaan kuka voita mitään. Ja niin siskoni veti repustansa pienen (10 cm) kokoisen nallen esiin. Lapset kertoivat samalla innoissaan kuinka siskoni yritti ja yritti ja vielä lainasi rahaa että vaan voittaisi… JA LOPUKSI HÄN VOITTI!!!

Äiti nauroi niin paljon kun jaksoi. Ja mä rakastan siskoani kun se ei koskaan anna periksi mitään.  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: anneli67 - Tammikuu 10, 2007, 22:21:45 ip
En ole juuri koskaan mitään voittanut...mutta kesällä terveystalosta soitettiin,että olin voittanut kahden hengen majoituksen kylpylässä.Osallistuin osaava nainen messuilla arvontaan ja noin 1500 joukosta minun lappuni nostettiin.
Se on n.150e arvoinen ja olenkin menossa lomalle kuun lopussa.
Ja siihen kuuluu kylpylä,kuntosali ja aamiainen
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: santsu. - Tammikuu 10, 2007, 22:23:28 ip
Mun paras voittama palkinto taitaa olla Linnanmäeltä voitettu   "vuosilautanen".Kyseessä oli Niilo Tarvajärven juontama laatikkoleikki.Siitä on about 20-vuotta aikaa ja olin sillon 10-vuotias (muistaakseni).Arpalipukkeita oli tosi paljon ja olin kuulemma jo menossa hyvää vauhtia kohti lavaa kun nimeäni vielä luettiin loppuun,näin kertoili Rakas Mummoni.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 11, 2007, 10:44:22 ap
Jaa, mä olen voittanut joskus nuorena eli muutama vuosi D:n toteamista ennen ja muuta jälkeen:
- erinäisen määrän pieniä kahvilusikoita lajeina  hiihto ja yleisurheilun puolelta lähinnä pituushyppy, 10m ja 100m juoksu, ai niin ja koulujen välisissä pallonheitto
- jostain henkisistä kilpailuista (olisikohan ollut runonlausunta lajina) tuli joku pieni kirja

Nyt ns. aikuisvuosilta on kertynyt:
- vuodelta 1995 hopeamitali Diabetesliiton lentopallokisoista (Hesan joukkueessa - ja ihan kentälläkin olin)
- hopeamitali maanlaajuisen työpaikan henkilökuntekerhon lentopallokisoista
- pari kultamitalia (sekä yksi 500mk stipendikin) samaisen henkilökuntakerhon vuotuisista luovan kirjoittamisen kisoista

Jostain syystä lotot ja arvat kiertävät minut voittoineen kaukaa.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Ratti - Tammikuu 11, 2007, 11:02:40 ap
Ruotsinmatka, päävoitto.Tornio-Haaparanta-Tornio.
Velikulta-arvonnasta.En minä mutta erään velikullan
vaimokulta.Meinas hermoostua.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: astrakan - Tammikuu 12, 2007, 17:00:28 ip
Suuret rahapalkinnot ovat kiertäneet minut kaukaa, mutta kaikenlaista kummallista on kyllä kotiin ilmaantunut.

Parhaiten on jäänyt mieleen kun piti postista hakea parin kilon paketti erilaisia turkinpippurikarkkeja, -tikkareita sun muita. Eihän niitä voi syödä kuin hedelmäkarkkeja!

Paketin tyhjennystä jaksoin vuoden ja sitten hävitin loput. Enpä ole ostanut kyseisiä tuotteita sen jälkeen.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Konrad - Tammikuu 12, 2007, 17:08:36 ip
Kävin aktiivisesti raveissa noin 20 vuotta. Voitin useita miljoonia markkoja. Tosin sijotinkin peleihin miljoonia. En ole laskenut, jäinkö voitolle, niinkuin useat eivät laske. Tosin joissakin vaiheessa seurasin mielenkiinnolla omankin hevosen menestymistä.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 12, 2007, 17:21:57 ip
 
Lainaus:

omankin hevosen  Taas uteliaana,oliko se OMA vai SUOSIKKI,se hevonen meinaan?Minkälainen fiilis on Vermossa nykyään,enpäs ole käynyt aikoihin.Ollaanko siinä enää ollenkaan "radan"vieressä vai kokonaan lasien takana tai ravintelin puolella mukavissa tuoleissa;rennosti  ?
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: liisukka - Tammikuu 12, 2007, 20:28:15 ip
Mä olen voittanut ässäarvalla uuden arvan verran niin, että mulla oli ainakin vuoden hyvä voittoputki. Pentuna olen voittanut piirustuskilpailun, kirjoituskilpailuja ja aina hiihtokilpeiluissa sain sen jumbopalkinnon.

Sit mulla on luomukaksoset vaikka suvussa ei ole yhtään kaksosia ja sitten mulla on d vaikkei suvussa ole sitäkään.

Mä olen hyvä löytämään neliapiloita - tosin viimekesänä en löytänyt montaakaan. Kai kun mun valoisa mieleni ei ole ollut niin valoisa...
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Konrad - Tammikuu 12, 2007, 20:47:06 ip
En ole minäkään enää pahemmin käynyt raveissa. Mitäs sitä hevoseton mies enää.

Se oli oma. Tai ne. Oikean tunnelman saavuttaa vain olemalla ulkona. Olkoon kyseessä Vermo, Teivo, Jokimaa tai mikä tahansa muukin rata. Ravintolakatsomot ja baarit ovat lisänneet pelitappiovaaraa. Ei saa pelata vaikutuksen alaisena. Silloin saa vain katsella ja katsoa etukäteen pelattujen kohteitten onnistumista. Sitten, jos osuu, voi puolisalaa napata naukut mukaan osuneesta litteästä. tai panna kierrokset porukalle. Mutta niinkuin jo kerroin, on jo melkein taaksejäänyttä tämäkin.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Konrad - Tammikuu 12, 2007, 21:02:46 ip
Pannaan vielä väen kauhistukseksi, että korttikaan ei ollut aivan tuntematon. Ravibussireisuilla ehti pelata aika paljon.     Oikea profiilini ehkä alkaa paljastua. Olen muuttunut. Uskokaa tai älkää.  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 12, 2007, 21:32:47 ip
Lainaus:

Pannaan vielä väen kauhistukseksi, että korttikaan ei ollut aivan tuntematon. Ravibussireisuilla ehti pelata aika paljon.     Oikea profiilini ehkä alkaa paljastua. Olen muuttunut. Uskokaa tai älkää.  Kyllähän me uskotaan. Onko nyt sitten niin tiukka linja päällä, ettei edes ässä-arpaa eikä 20 centin pajatsoa?  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 12, 2007, 21:44:20 ip
Ei korttipeli ole syntiä,sitten vois olla....hmmmm ristarin-ja sudokun täyttökin.Kuulin kerran pohjosen jutun,että uittotyömaalle ei päässyt duuniin jollei osannut "tuppee" .
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Konrad - Tammikuu 12, 2007, 22:18:32 ip
Korttipeli ei ole syntiä, jos siinä ei häviä.

En kerro, olenko pitemmän päälle ollut syntinen (korttipelissä).  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 12, 2007, 22:26:14 ip
Nää on kyllä aika pienet nää stadin piirit  .
nimim. erään ravimiehen ex-nainen
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Konrad - Tammikuu 12, 2007, 22:37:09 ip
Snadit, mut aika stydit! Mä oon, niinkuin oon bamlannut, ollu 10 vuotta pihalla. Kyllä vielä Malmilla moikataan.

P.S.
Duunaa yksärillä snadisti maalistietoa.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: ergava - Tammikuu 12, 2007, 22:54:51 ip
Tuostapa tuli mieleen. Eksyin raveihin ja pelasin piruuttani pikkulähdössä voittajaa kaverin hevoselle, joka oli taulukossaan edellisen kisan keskeyttänyt ja sitä edellisessä hylätty. Kukaan muu ei ollut sille voittajaa sitten pelannutkaan ja voittihan se silloin, mutta ei sen jälkeen koskaan enää.
Voittosummaa parempi oli matkakumppanini kiroilu, kun olin kaakkia itsevarmasti etukäteen kehunut.

Hevosenomistajan lause jälkeenpäin jäi myös ainaiseksi mieleen."Kun otetaan tarpeeksipaljon huonompia samaan lähtöön kuin tämä, niin tämä voittaa."
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 12, 2007, 23:19:07 ip
Lainaus:

Snadit, mut aika stydit! Mä oon, niinkuin oon bamlannut, ollu 10 vuotta pihalla. Kyllä vielä Malmilla moikataan.

Kai ne vielä Malmilla duunaa sitä ravilehteä?


Höh, menee nää mun lainaukset aina pieleen  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: TonninStiflat - Tammikuu 13, 2007, 15:48:58 ip
Kato Kontra stiggaa stydisti slangii, vaik ei muka noit sivistyskielii hallinnoikkaan.
Meitsikin stikkaa kielii, vaikka frangee tai sverigee,  jos joku tuuppaa pari glasarii guppee stydimpää.
Vinnaamisestko täs oliki kysymys.?
Meitsi on vinnannu rantsussa "skruippa tai skrupuskaboja".
Viivaa ja seinää on kans tullu skabattuu.
Tsimmaamises mä oon aina ollu haka. 25m menee viäläki tollee alle 15 sekkaa.
Rakkaus ja rahapelit, ne on meikämannen heikkouksii, mut en oo vielä kerenny analysoimaan, mut voitolla reippaasti.

Pelit jatkuu.
Vaatimaton Tonni
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Yogi - Tammikuu 13, 2007, 15:57:47 ip
Lainaus:

 
Rakkaus ja rahapelit, ne on meikämannen heikkouksii, mut en oo vielä kerenny analysoimaan, mut voitolla reippaasti.
Siis kummassa? Rahapelissä vai rakkaudessa. Eikös ne ole sananlaskunkin mukaan toisensa poissulkevia?
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: TonninStiflat - Tammikuu 13, 2007, 16:09:34 ip
Sama asia se on.
Toisessa menee fyrkkaa tasasenvarmasti.
Toisessa taas tulee kyhnyy tulopuolellekkin saldoo.
Juuh.

Tonni
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Saaga - Tammikuu 13, 2007, 16:44:01 ip
Lapsena voitin aina jotain kaikissa arpajaisissa. Suurin voitto taisi olla jonkin sortin yleiskone. Koneen otin  käyttöön ehkä 15 vuotta voiton jälkeen kun muutin niin isoon asuntoon, että sille löytyi tilaa. Jossain vaiheessa arpaonni loppui, mutta viime vuosina olen voittanut erilaisten urheilutapahtumien yhteydessä arpajaisissa t-paitoja kokoa XL tai XXL, kerrottakoon että olen enemmän kokoa XS tai S . Kevättalvella 2006 voitin osallistumisen erääseen pitkän matkan hiihtoon tälle keväälle. Se on kaikkien aikojen paras arpajaisvoittoni  .
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 13, 2007, 16:47:42 ip
Onneksi Olkoon Saaga matkavoitosta,ne  "lämmittää" paremmin kuin t-paita,
mutta pistä tosi-miesten kokoiset t-paidat kiertoon  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Ultsi - Tammikuu 13, 2007, 17:19:20 ip
Mä oon voittanut lapsena jostain lehden kilpailusta korun, kävelytapahtuman yhteydessä hiustenhoitosarjan, höyrykihartimen.
Töissä postin kyselyssä glögi mukin lusikoita.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 13, 2007, 20:20:17 ip
Jostain syystä nuo rahapelit ei ole mua koskaan himottaneet silleen kunnolla (tai sitten en vain ole vielä löytänyt oikeaa peliä). Mutta kerran jäin koukkuun tuohon netin älypää-tietokilpailupeliin niin pahasti, että tuli käteen rasitusvamma älypään pelaamisesta  .
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: upi - Tammikuu 13, 2007, 20:58:59 ip
Heeh Heehhh Heheheeh

Olipa oiva voitto. Heehh, vieläkin hymyilyttäää...

Onnea uudelle yritykselle!
Meikkä on jo lopettanut, mitä nyt ostin arvan
En ole vielä raaputtanut,  

upi
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 13, 2007, 21:04:50 ip
Se älypää-tietovisa on varsinainen koukuttaja,kauheasti kehittyneet ne pelit,meillä duunissa kun rauha maassa eli mlä sulki ja jos istumme porukalla koneen ääreen ja pelataan alapaa-peliä(näin sanoo yks mun smen-ruotsal.duunikaveri  )niin yleensä menee pikkutunneille saakka,se on jatkuvasti"et yks peli vielä,sit lähdetään" ja aika kuluu varsinkin siinä porukka-versiossa  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: muru - Tammikuu 14, 2007, 11:43:12 ap
markka-aikaan arvasta 5000mk (opiskeluaikaan  )
ja viime syksyllä arvonnasta skootterin.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 14, 2007, 12:21:49 ip
 
Lainaus:

mahdollisuuden valita oikean possun ja posliinisen säästöpossun + 200 mk välillä  
Siinä olisis Leevillä ollut korvat varmaan pystyssä  ,jos olisit possu kainalossa tullut kotiin.Ne on kyllä tosi söpöjä  ,meinaan ne minipossut(oikeat) ja oppivaisia,kuka näki ohjelman eläintenkouluttajasta-(varsinaisesti koira-susien)siinä koulutti mmssa minipossua.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: upi - Tammikuu 14, 2007, 13:04:05 ip
Konrad hei
Pokeri ei ole onnenpeli
Sitä ei lasketa

upi
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: upi - Tammikuu 14, 2007, 13:09:15 ip
Tuli nyt Sinulle, mutta  
Meikkä voitti viime vuosituhannella päävoiton.
Vaimokulta vastasi kosintaan jees

Huonomminkin olisi voinut käydä

upi
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 14, 2007, 13:19:32 ip
 
Lainaus:

Vaimokulta vastasi kosintaan jees  
Se oli viime vuostuhannella,mutta koska oli HÄÄT???
Eikösseole klimax tapahtumasarjalle mikä seuraa kosintaa...
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: upi - Tammikuu 14, 2007, 13:55:45 ip
No kyllä ne oli viime vuosituhannella
Oltiin ollut naimisissa jo aika kauan ennen
Seuraava taitaa olla sitten jotkut rautahäät
Kasvattivanhemmat ehti olla naimisissa yli 60 v,
Sitten faija delas.
Saas nähdä kuin meidän käy, mentiin giftikseen joskus
1980, tai jotain

Vieläkin tuntuu hyvälle

upi
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 14, 2007, 14:28:41 ip
No mutta,ei mitään  ,
sehän on ONNEA isolla O:lla  
issellä ei käynyt yhtä hyvin  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 14, 2007, 14:31:37 ip
Ja isse ei ole päässyt/saanut/joutunut edes kokeilemaan
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: TonninStiflat - Tammikuu 14, 2007, 14:41:37 ip
Mä jouduin kurin-alle ja tossun-alle jo armonvuonna 1968.
James vei niinsanotusti koko handun.
Ens vuonna joulukuussa on 40 avioliitto vee sökö.
Poikuli synty 1969 ja Tytteli 1970.

Paree ois sunkin Upi tarkistaa se giftisvuosi ettei tuu mitää straböllssiä.
Luuvitonen ku heilahtaa niin siinä menee jousipyssytki solmuun.

Tonni (Vahingosta viisastunut)
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: upi - Tammikuu 14, 2007, 15:13:15 ip
No moikka Tonni.
Meikäläiset onkin sitten yksavioisia

upi
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: upi - Tammikuu 14, 2007, 15:27:25 ip
Elämä on.
Rakastuminen on. Zebra tuolla toisaalla kyseli rakastumisen
perään. Vaikea sanoa, mutta kyllä se kaiken kestää jne..
Huonompiakin tunteita joskus on koettu....
Pitkässä juoksussa rakastaminen on se juttu, vai mitä
mieltä Tonni ja James Ja muutkin Rakastavaiset

upi
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: muru - Tammikuu 14, 2007, 16:42:34 ip
monet mutapohjat piti koluta ennen kuin sattui kohilleen,
en edes ala "hehkuttaan",se kun on toisaalta näitä hämärän rajamailla-juttuja
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: TonninStiflat - Tammikuu 14, 2007, 16:43:49 ip
Yes.
Ihan samaa mieltä.
Mut se laihdutusvaikutus on kyl lyhempiaikaista.
Sitä kun on oppinu enämpikin naatiskelemaan.
Tonni
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Edward - Tammikuu 14, 2007, 18:01:35 ip
Se rakastuminen on vain hetkellinen mielenhäiriö, jota jotkut erehtyvät pitämään rakkautena.

Rakkaus vaatii syntyäkseen kaiken, mitä vuorisaarnassa sanotaan ja vielä vähän enemmänkin. Kyllä se kaiken kestää, jos se rakkautta on.

Myös neljänkymmenen vuoden kokemuksella voin vakuuttaa, että on kannattanut. On saanut elää rakkauden kaikki vaiheet (syrjähypytkin) ja nyt saa iloita lapsenlapsista, joista yksi on taas kylässä:)

Eetu
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: d1-nainen - Tammikuu 14, 2007, 20:45:47 ip
Jep jep ja kaikki ei siihen kykene tai en minä ainakaan. Juliet Jonesin sydän lauloi aikoinaan: "kolme vuotta on liian pitkä aika, katsella samoja kasvoja"
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Antsu1 - Tammikuu 14, 2007, 20:50:42 ip
Vaikken aviossa/avossa olekaan, niin täytyy sanoa, että olen minäkin jo 18v samoja kasvoja kohtuu lähellä katsellut ja toki omasta mielestäni ainakin jonkinlaisen "jättipotin" voittanut Taisi jäädä noista varsinaisista voitoista pois
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Yogi - Tammikuu 14, 2007, 21:41:45 ip
Mulla puuttuu kolme vuotta neljästäkymmenestä. Tänä vuonna ollaan taas kahden, kun poika muutti omaan huusholliin Sörkkaan, stadilainen kun on.

Voitoista puheenollen voitinhan minä pikkujouluissa sydänmobilen.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 14, 2007, 21:49:03 ip
Hmm... Me ollaan täällä töllötetty toisiamme pian 16 vuotta.   Miten se aika nyt näin nopeasti meni???

Vaikeaa on ollut välillä ja tulee varmasti olemaankin, mutta periksi ei anneta!  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Hese - Tammikuu 15, 2007, 10:25:24 ap
Lainaus:

 "kolme vuotta on liian pitkä aika, katsella samoja kasvoja"
No, riippuu tietenkin naamasta ja siitäkin, nitä sen naaman takana liikkuu. Me olemme katselleet toisiamme jo 30 v., eikä kyllästymistä ole havaittavissa.

Tosin ihmettelen välillä, miten vaimo jaksaa vuodesta toiseen tätä pärstää katsella.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 15, 2007, 10:41:37 ap
Kröhöm !!!!
Ketjulaiset, palataampa ruotuun!
Kyse oli voittamisesta, ei saamisesta !!!
Ja ravit ovat urheilua, kyse on tietämisestä, niinkuin lottokin,pitää tietää oikeat numerot

Stadilaiset sitten laittaa nuo kirjaimet sellaiseen järjestykseen ettei aina tiedä mitä niillä on mielessä.
Tai sehän niillä on mielessä mutta bamlaamiseen se sitten jääkin!

Aikoinaan muutimme prinssipuolisoni kanssa Tikkurilasta Kuopioon. Työkaverit sanoi miehelleni että on se hyvä kun sulla on tulkki mukana. Ei ollut kivaa!

Hese ihmettelit kuinka vaimo jaksaa sua katella.
Onko tullut mieleen ettei se sua nainut ulkonäön vuoksi ?
Jos se olis tarvinnut ulkomuotovaliota niin joku Harrison Ford tai joku Gere tai tollanen olisi nyt sun paikallasi.

Hauskaa (työ)viikkoa ja lumista !!!!
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Hese - Tammikuu 15, 2007, 10:49:42 ap
Lainaus:


Hese ihmettelit kuinka vaimo jaksaa sua katella.
Onko tullut mieleen ettei se sua nainut ulkonäön vuoksi ?

Voi hyvänen aika. Nyt rikoit jälleen yhden minun illuusioistani. Olen vuosikausia kuvitellut, että nimenomaan minun luontainen charmini ja komean prinssin ulkomuotoni olivat syynä. Kun ei ollut paksua lompakkoakaan. Ja nyt sinä rikoit tämänkin harhakuvitelman.

Miksiköhän hän sitten - jään nyt sitä sitten pohtimaan.....
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 15, 2007, 10:53:39 ap
Selitys:
Tämä ulkonäkö juttu syntyi siitä kun kerran eräs asiakkaamme kehui miestäni hyvin suoritetusta työstä.
Johon minä että en ole mennytkään hänen kanssaan naimisiin pelkän ulkonäön vuoksi!
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 15, 2007, 11:12:31 ap
 
Lainaus:

hyvin suoritetusta työstä.
 Noh,sitt ei jääny muuta mahdollisuutta kuin hyvin suoritettu työ  
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Hese - Tammikuu 15, 2007, 11:39:48 ap
Niinpä vissiin. Eikä sitä uskalla mennä kyselemmäänkään - alkaa vielä itse miettia samaa ja silloinhan voi tapahtua ihan mitä vaan

Muistuu mieleen vuosien takainen Karin piirros. Tyttö lauloi keväällä Suomeen lentävälle leivoselle: 'Miks leivo lennät Suomehen?'

Leivonenhan istui oksalle miettimään asiaa - ja lensi takaisin.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: TonninStiflat - Tammikuu 15, 2007, 13:31:39 ip
 
Lainaus:

 Stadilaiset sitten laittaa nuo kirjaimet sellaiseen järjestykseen ettei aina tiedä mitä niillä on mielessä.
Tai sehän niillä on mielessä mutta bamlaamiseen se sitten jääkin!  
Ei jää bamlaamiseen, se....
Meitsikii on vaan kieriskelly kullassa naimisiin menon jälkeen.
Nää hommat vaan pitää osata.

Tonni Von Stifla (Hyvät hommat)
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: E O J - Tammikuu 16, 2007, 18:06:59 ip
Tulee aivan mieleen muuan jänisjuttu.

Jänis loikki päivänä muutamana pienen kaupungin pääkadulla. Apteekin kohdalla se loikki sisään ja kysäisi tiskin takana seisovalta apteekkarisedältä:
- Hei apteekari, onkos teillä porkkanatorttuja?
- Ei, jänönen, ei meillä todellakaan ole porkkanatorttuja!
Jänis loikki ulos ovesta ja katosi.
Parin viikon kuluttua jänis loikki jälleen katua pitkin, kääntyi apteekin kohdalla ja loikki sisään.
- Heipä-hei, apteekkari! Onkos teillä porkkanatorttuja?
- Voivoi, jänökulta, ei meillä todellakaan ole porkkanatorttuja!
Jänis loikki ulos ja katosi.
Kolmen viikon kuluttua jänis loikki jälleen sisään apteekin ovesta.
- Heipati-hei, apteekkari! Onkos teillä porkkanatorttuja?
- Ei meillä valitettavasti ole porkkanatorttuja, jänö hyvä...
Jänis katosi kadun vilinään.
Neljän viikon kuluttua jänis saapui jälleen apteekin ovelle ja huikkasi:
- Heipparallaa, apteekkari hyvä! Onkos teillä porkkanatorttuja?
Apteekkari hykerteli käsiään, hymyili voitonriemuisesti ja sanoi:
- Kyllä, hyvä jänöjussi, nyt meillä todellakin on porkkanatorttuja tarjolla. Montako saisi olla?
Jänis käänsi töpöhäntänsä apteekkariin päin ja sanoi:
- En minä tykkää niistä...
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Toukokuu1965 - Tammikuu 16, 2007, 18:47:34 ip
Onnea Leeville!  

Leevi on voitto itsessään, niin kuin meidän Eetu-kanikin.  

Muoks: Jos meillä on joskus toinen koira, tahtoisin sen olevan Voitto. (Niin kauan olen asiasta jauhanut...  )
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 16, 2007, 22:06:29 ip
Siiri!
Tässä sulle Leevin porkkanakakun resepti,siitä riittää näköjään 20 pupeltajalle  

Porkkanakakku
Määrä Aines
(20 annosta)
Valmistusaika: Yli 60 min
Vaikeusaste: Helppo
4 kpl kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl porkkanaraastetta
2 dl Bertolli Classico oliiviöljyä
Kuorrutus:
60 g Flora leivontamargariinia
100 g Crème Bonjour Maustamatonta
3,5 dl tomusokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Muista ottaa rasva ja Crème Bonjour huoneenlämpöön. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Raasta porkkanat. Lisää muna-sokeri -vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja öljyä. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 170 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia. Jäähdytä takinalevy hyvin. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan ja juustoon sokeri. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus taikinalevyn päälle ohueksi kerrokseksi. Koristele halutessasi nonparelleilla.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: **DONOTDELETE** - Tammikuu 17, 2007, 09:21:10 ap
Samalla taas suhataan joka ketju läpi.
Hei ,
leivonnaisista sen verta kun tultiin tähän porkkanakaakkuun, niin
kun meillä oli pojun synttärit ja sitten kun aina näitä hilareita miettii ja yrittää edes juhlahetket silleen luovia "normaalisti" ja kun oli kavereita ja kaikkea eikä aina viitsi sitä piikkiä heilutella, niin... asiaan:

TUULIHATUT: kaikkihan ne tuntee; hiilareita on tuulihatussa vain vehnäjäuhoissa ! n 2 hh / kpl, no joo riippuu onko nyrkin ja pellin kokoinen tuulihattu.
Sitten sisälle jotain vaikka (keino-)makeutettua kermahyytelöä, pikkasen hyvää ja voi lapsi popsia 4-5 kpl eikä vielä nosta älyttömiä.
Päälle raitoja sulatetusta suklaasta tai sitten ei , kuinka vain. Kokeile, ohjeita löytyy googlettamalla: Tuulihattu.
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: Hese - Tammikuu 17, 2007, 10:16:25 ap
Lainaus:

Jos meillä on joskus toinen koira, tahtoisin sen olevan Voitto.
Minä taas aina sanoin, että jos meille olisi tullut poika, olisi sen nimeksi laitettu Kunto. Silloin olisi kaikkien naapureiden, ystävien, tuttavien ja satunnaisten ohikulkijoiden ollut pakko sanoa minusta: 'Siinä on Kunnon isä.'
Otsikko: Re: Olen voittanut.....
Kirjoitti: PateT - Tammikuu 17, 2007, 12:23:09 ip
Tottakai,sehän oli kaupallinen muutenkin,kenen mahtaa tuo Crème Bonjour olla,Unilever?? ;kiertoon vaan!Syökö Leevi banaaniakin?