Kohtauspaikka

Kohtauspaikka => Hoitovälineet => Aiheen aloitti: dadda - Lokakuu 25, 2006, 21:48:36 ip

Otsikko: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: dadda - Lokakuu 25, 2006, 21:48:36 ip
saan keväällä uuden pumpun, joka on accucheck spirit. Tosi tyhmää, kun siinä on se itse täytettävä ampulli. Täytyy opetella tarkemmin pitämään aina mukana vara-ampullit, kun näitä ei joka apteekista saa.

Onko accuchekissä muuten hidastettua bolusta?
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Marke - Lokakuu 26, 2006, 08:13:53 ap
On Spiritissä hidastettu bolus. Huoli pois, se on hyvä pumppu (9-v. pojallani ollut tammikuusta asti). Sairaalassa ne täyttivät pumpun säiliöt novorapidin oranssista kynäampullista, meni melko lailla yksi yhteen kynäampulli ja säiliö. Eli niitä voi olla kätevämpi kuljettaa mukana kuin valmiiksi itse täytettyjä.

Minusta hyvä puoli on myös se, että säiliö on tilavuudeltaan 315 yksikköä, aika paljon isompi kuin joissakin muissa pumpuissa. Niin, ja minä kyllä täytän aina kerralla kaapin hyllylle valmiiksi kolme säiliötä (yksi semmoinen isompi apteekin pullo) enkä yhtä säiliötä kerrallaan.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Riksu - Lokakuu 26, 2006, 09:20:18 ap
Sain Spiritin reilu kuukausi sitten ja en yhtään tykkää näistä itse täytettävistä ampulleista (vielä ), pumpussa itsessään ei ole mitään vikaa! Vanhassa D-Tronissa oli niin kätevää kun oli valmis kynäampulli. Mulla on nyt koko ajan jotenkin "hutera" olo, mietin muka: onkohan ampulli ihan ok kun olen itse sen täyttänyt (tiedän ihan turhaa pohdintaa! ). En pidä vara-ampullia mukana, vaan tarkistan aamulla ennen lähtöä paljonko inskaa on. Jos näyttää sille, että inska ei riitä koko päiväksi niin vaihdan ampullin surutta. Menköön sitten inskaa jokunen yksikkö hukkaan. Pidemmät matkat on tietenkin eri asia.

Minä täytän ampulleja jääkaappiin 10-15. Pumppuedustajan kanssa oli puhetta, että kauanko täytetty ampulli säilyy. Edustaja oli jutellut apteekihenkilöiden kanssa ja apteekissa oltiin sitä mieltä, että kyllä ne säilyy pidempäänkin. Täyttäähän apteekkikin tarvittaessa 3 kuukauden annoksen kerrallaan.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: äskoo - Lokakuu 26, 2006, 16:24:24 ip
Itsetäytettävät ampullit tuntuivat minustakin työläiltä tuossa Spiritissä. Jo ihan ruiskuunvetämisen tekniikassa oli opettelemista, minä kun olen kynäkauden diabeetikkoja.

Toisaalta itsetäytettävissä on se hyvä puoli, että niitä voi myös vajaatäyttää.   En haluaisi heittää insuliinia hukkaan ja tuo täysi 315 yksikön ampulli kestää minulla liian pitkään (10-12 päivää) säilyäkseen käyttökelpoisena.

Eli puolensa jokaisessa asiassa. Tosin juuri nyt tuntuu, että käsilaukkukoko kasvaa entisestään, kun kaikenlaista pumppukamaa ja varajärjestelmää pitää kantaa mukanaan.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: dadda - Lokakuu 26, 2006, 17:40:36 ip
joo siihen vajaatäytettävyyteen edustajakin vetosi. Mutta onhan se itse täyttäminen yksi virhelähde lisää, eikä se apteekkilaisille heidän kommenttiensa mukaan ole yhtään tutumpaa/helpompaa mm. humalogin vaahtoamisen vuoksi. No ainakin vastuu siirtyisi heille Jos kantaisi valmiita ampulleja mukana, sitten pitäisi olla se täyttöruiskukin aina mukana, saas nähdä mahtuuko enää käsilaukkuun
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: applefigure - Lokakuu 27, 2006, 20:37:18 ip
Härregyydendoo, en minä ole kyllä edes älynnyt tuollaisia murehtia kun pumpun sain! Tosin en kielläkään, ettenkö olisi olmi - mutta tuurilla ne suuretkin laivat seilaa...

Minulla on se systeemi, että olen yleensä jossakin määrin kartalla, kuinka paljon minulla on insuliinia pumpussa jäljellä (onhan siinä sitä paitsi hälytys ainakin minun avaruusajan mallissani), eikä se ole jekku eikä mikään tarkistaa säiliössä lilluvan lietteen määrää - ja jos ollaan riskirajoilla, vaihdan ampullin ennen töihin lähtöä tms. ja se siitä. Pitkille matkoille otan insuliinipullon ja muut vermeet messiin. Ei ole koskaan ikinä milloinkaan käynyt edes mielen vieressä täyttää jotain vara-ampulleja jääkaappiin tai muualle. Siitä ei myöskään ole ollut ikinä puhetta diabetespolilla tai pumpumfirman tädin kanssa.  Enkä kyllä aio siirtyä systeemiin nytkään. Onhan sitä insuliinia siellä pullossa, höh?  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Lokakuu 27, 2006, 21:23:01 ip
Samaa kaavaa käyttäen toimin minäkin. Yleensä olen koko ajan selvillä paljonko pumpussa suunnilleen on inskaa ja pitkällekö se riittää.

Minulla on jotenkin jäänyt myös mielikuva, ettei niitä säiliöitä kannattaisi etukäteen juurikaan täyttää, koska inska ei säily niissä, kuten pullossa.

Lukeehan siinä 10 ml pullossa, ettei avattua pulloa saa säilyttää enää jääkaapissa, joten tuskin niitä itsetäytettyjäkään. Tai näin ainakin minä olen kuvitellut.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: mimmi1 - Lokakuu 28, 2006, 06:58:36 ap
Mulla ei ole tietoa, mutta samainen kuva mielessä, että niitä ampulleja ei saisi täyttää kovin pitkäksi aikaa valmiiksi... No, ne jotka ovat tehneet näin jo pidemmän aikaa niin kaipa se on hyväksi havaittu keino.

Mutta eihän siinä itse täytössä mene kuin pari minuuttia. Alkuun, kun homma tuntui hankalalta niin aikaa meni sellaiset 20-30min täyttää ja venkslata niiden säiliöiden kanssa. Nykyään menee vaikka unissaan...
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: tapsa - Lokakuu 28, 2006, 10:47:43 ap
Juuri niin, säiliön täyttö muodostuu aika pian rutiiniksi ja vie tuon 2...3 min.
Itse käytän NovoR:n kynäampulleja, yhdestä tulee kaksi täyttöä noin viikon välein. Ja yksi ampulli kerrallaan voi olla jääkaapista poissa täyttöä odottamassa.
Nykypumpuissahan näkee jäljellä olevan insuliinimäärän näytöltä, ja hälyytys tulee (asetuksen mukaisesti) 20 yksikön kohdalla. Joskus se tulee yöllä, mutta kuittaaminen ei juuri unia haittaa.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Niinu - Lokakuu 28, 2006, 15:43:41 ip
Ainakin pääkaupunkiseudulla jotkut apteekit täyttävät ampulleja, joten ei tarvitse itse sählätä niiden kanssa. Kannattaa kysyä omasta apteekista, jos he täyttävät pumppuampulleja. Minä haen aina kerralla kolmen kuukauden ampullit apteekista, ja se maksaa sen 3 euroa, minkä muutkin inskat.Lähiapteekkini ei niitä täytä, mutta toinen apteekki vähän kauempana täyttää. Jätin reseptin sinne, ja sitten kun tarvitsen lisää inskaa, soitan sinne kolme päivää aiemmin, niin he ehtivät täyttää ne kunnes tulen hakemaan. Todella kätevää. Osaisinhan minä ne itsekin täyttää, kun on ruiskujen kanssa aikoinaan pistänyt inskaa, mutta kun on niin laiska, niin tämä tuntui helpommalta...
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: MR_ - Lokakuu 28, 2006, 22:15:09 ip
Yliopiston apteekki täyttää kaikkialla suomessa. Sairaalassa kiellettiin ehdottomasti itse täyttämästä eikä edes annettu välineitä siihen...
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Lokakuu 28, 2006, 22:37:28 ip
Hassua... Siis tuo kieltäminen meinaan. Itselleni sitä nimenomaan suositeltiin, koska täällä ei ole yliopiston apteekkia. Lähin, joka täyttää, on juuri Turussa.

Nyt tajusin muuten, mistä on jäänyt mielikuva, ettei montaa saa täyttää säästöön... D-hoitaja sitä minulle ääneen pohti, että valmiiksi täyettyjä ampulleja liikkuisi jatkuvasti Turun ja Rauman välillä ja saisiin jatkuvasti niitä noutaa apteekista, joten itseäni säästääkseni, kannattaa täyttää itse... Minun inskankulutuksellani menisi vähintää yksi täyteen täytetty 3ml ampulli viikossa.

Ehkäpä paikkakuntakohtaisissa ohjeissa on eroja, mutta itse en koe minkäänlaisena hankaluutena täyttää omia säiliöitäni. JOhtuen ehkä siitä, että siihen on tottunut. Voisi olla eri asia, jos olisin tottunut käyttämään esim. kynäampulleja .

Jaa kuka on laiska... Minäkö .
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: mimmi1 - Lokakuu 29, 2006, 08:15:51 ap
Mulla on se MiniMed 712 ja siihenkin käy vain itse täytetyt säiliöt. Joko 1,8ml tai 3,0ml säiliöt.

Enkä uskaltaisi minäkään täyttää valmiiksi...
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: äskoo - Lokakuu 29, 2006, 10:51:58 ap
Minulla on ollut Accu-Chekin Spirit käytössä kokonaista 5 päivää ja siihen voisi täytättää Yliopiston apteekissa säiliöt valmiiksi. Sekä edustaja että diabeteshoitaja suosittelivat kuitenkin itse täyttämään, koska insuliinintarpeeni on melko pieni ja matkustelen mielelläni lämpimissä maissa ja silloin vajaatäyttö on parempi. Yksi 315 yksikön säiliö kestäisi minulla noin 2 viikkoa (insuliinintarve putoaa päivä päivältä  !)

Sanokaapa te kokeneemmat pumppuilijat, kuinka pian se pumpussa oleva insuliini oikeasti alkaa menettää tehoaan? Sairaalassa neuvottiin vaihtamaan ampulli kerran viikossa. Minä kuljetan pääsääntöisesti pumppua melko lähellä ihoa housun kaulurissa ja 60 cm:n katetri on suurimmalta osaltaan vaatteiden alla. Kuumia päiviä varten minulla on varalla myös 30 cm:n katetreja.  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: tapsa - Lokakuu 29, 2006, 11:11:37 ap
Minulla on Anomas IR1200. Taitaa olla niin, että sekä nykyisiin Animas- että Paradigm 512/712 -pumppuihin on ainoa keino käyttää itse täytettäviä säiliöitä. Apteekista haettava ampullihan voi olla kynäampulli tai "vanhanaikainen"  isompi ruiskuampulli.

Ehkä tuon täyttötyön voisi yrittää teettää apteekilla (tai vaikkapa ystävällisellä naapurilla), mutta minä teen sen kyllä mieluiten itse.
Valmiiksi täytettyjä pumppusäiliöitä on kyllä arveluttavaa säilyttää jääkaapissakään.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: mimmi1 - Lokakuu 29, 2006, 11:38:43 ap
Mulle oli alkuun myös tosi yllättävää, kuinka inskatarve laski. Johtuisiko juuri siitä, että elimistö sai sitä tasaisemmin?

Kesän kuumalla pohdin tuota, että kuinka kauan uskallan pitää samaista säiliötä, jos kuumuus pilaa inskan. Mulle suositeltiin että max.4vrk/säiliö ja kanyyli. Ja oikeestaan niin olen tehnyt. Alkuun 3ml säiliö kesti ja kesti... Ja tuossa 7vrk:n kohdalla huomasin, että sokrut alkaa tosiaan nousta. Joten täytin sitten alkuun noita 3ml säiliöitä vajaiksi, kunnes sain noita pienempiä.

Mutta en tiedä johtuiko siitä, että inska meni piloille säiliössä vaiko kudos ei enää niin pelittänyt? Vaiko molemmista?

Ja 60cm katetrit mullakin on käytössä.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Lokakuu 29, 2006, 14:23:53 ip
Minulla on Paradigm 712 käytössäni.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: dadda - Lokakuu 29, 2006, 16:38:53 ip
Mulla on ollut tähän asti d-tron. Niinhän se on, kaikkeen tottuu. Mulla on nyt tähän asti ollut mahdollisuus valmiisiin ampulleihin, niin siksi tuntuu tosi pöljältä uusi ylimääräinen vaiva, lähinnä tuotekehitysmokalta. Ja se, että tämä helpompi mahis menee niin banaalin syyn takia kuin yrityskauppojen.

Hassua miten erilaisia ohjeita olette saaneet. jos ei kerran voi säilyttää itse täytettyjä jääkaapissa, miten sitten apteekin 3 kk:ta varten valmiiksi täyttämiä?! Luulisin, että itse oppisi täyttämisen paremmin kuin joku apteekissa aina vaihtuva tyyppi. Ei siihen taustakoulutus vaikuta vaan kokemus.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Riksu - Lokakuu 29, 2006, 16:56:44 ip
Kieltämättä aika omituisesti täysin toisistaan poikkevia ohjeita pumppaajille jaellaan. Voitteko selitä minulle tarkemmin, miksi ette uskalla säilyttää täytettyjä pumppuampulleja jääkaapissa? Onko muita syitä kuin ohje pullon kyljessä?

Minulla oli ennen edellistä D-Tronia H-Tron ja kun siihen alkoi saada humalogia, niin ampullit piti aina täytättää apteekissa. Sain aina kolmen kuukauden annoksen valmiiksi täytettyjä ampulleja kerralla ja säilytin ne normaalisti jääkaapissa. Koskaan ei ollut ongelmia insuliin säilyvyydessä. Eikä ole vieläkään ollut ongelmia Spiritin itse täytettyjen ampullien kanssa. Täytän valmiiksi sen 10-15 ampullia ihan siksi, että on paljon helpompaa (= laiskuus ) täytellä ne kerralla ja sitten vaan vaihtaa ampulli. Minulla kuin se 3.15 ml menee noin kolmessa vuorokaudessa. Tapa se on tämäkin

Pumppuedustaja muuten kertoi, että apteekki veloittaa Kelalta noin 200 € yhden potilaan kolmen kuukauden pumppuampullien täytöstä.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: tapsa - Lokakuu 29, 2006, 18:09:04 ip
Animaksen ja Paradigm -pumppujen "ampulli" on itse asiassa insuliiniruisku mäntineen, jota pumpun mekanismi hitaasti, boluksissa nopeammin, liikuttaa.
Täytettynä niiden tiiveys ja siten säilytys ei taida olla suositeltavaa.
Jos pumppuun käy ihan oikea ampulli asianmukaisine tiivistyksineen, säilytyskin lienee turvallisempaa.
Turvallisuus tarkoittaa lähinnä ilmakuplien estymistä ja pumpun mäntämekanismismin liikkeen herkkyyden säilymistä siten, että ampullin "mäntä" ei jumitu seistessään säilytyksessä insuliinien pyrkiessä kiteytymään.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: mimmi1 - Lokakuu 29, 2006, 19:08:13 ip
Mä perustelisin oman näkökantani tuohon asiaan juuri  Tapsan tapaan.

Aika satavarmasti ilmautuisivat nuo pumppujen säiliöt. Ja en edes kehtaisi niitä täyttää valmiiksi tuossa "pelossa".

Mutta ne tietää tarkemmin, jotka ovat pidemmän aikaa täyttäneet ampullit jo valmiiksi.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Riksu - Lokakuu 30, 2006, 09:34:04 ap
Spiritissä on sisällä oma mäntä, joten ampulin pohjassa on vain kumitulppa, jota pumpun mäntä työntää. Ampullin täytön yhteydessä kumituplaa työnnellään tyhjänä muutama kerta edestakaisin, jotta tulpan silikoni jakautuu tasaisesti ja tulpan liikkuvuus pumpussa on varmenpaa. Täytetyn ampullin päähän tule jokaisen ampullipaketin mukana oma korkki, joka napastaa erittäin tiivisti paikalleen. Korkin poistamiseen tarvitaan jopa hieman voimaa (minusta). Näillä perusteilla uskallan täyttää Spiritin ampulleja valmiiksi jatkossakin.  

ps. tämä keskustelu on muuten hyvä esimerkki siitä, että keskustelussa kannattaa mainita minkä merkkiseen pumppuun omat kokemuksensa perustaa. Malleissa ja käyttöohjeissa näyttää olevan suuria eroja, jotka eivät koske kaikkia pumppuja yleisesti.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: applefigure - Lokakuu 30, 2006, 10:30:31 ap
Juu, tapansa kullakin, eikä kai mikään ole kauhean huono tapa, jos se ei tapa (kylläpäs mulla tänään suoni pullistelee   )

Mulla vaan ei ole koskaan käynyt edes mielen vieressä eikä lähimaastossakaan täytellä jotain ampulleja valmiiksi jääkaappiin. Minun näkökulmastani ampullin elikäs ruiskun (minun sanastossani) täyttäminen käyttää ihan näppärästi siinä samassa, kun pumppu kelailee mäntää sisään ja häslään kanyylien sun muiden vitkuttimien kanssa. Minen jaksais kyllä millään alkaa niitä urakalla täytellä! Siks toisakseen pidemmillä matkoilla yksi inskapullo kulkee ihan näppärästi mukana, kaksikin, jos täytyy särkymistä tai loppumista pelätä.

Mulla on Paradigmin 512:nen. Minun mielestä näppärä peli, ja mikä tärkeintä, sininen  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Riksu - Lokakuu 30, 2006, 14:31:39 ip
Jeps, jokainen taaplaa tyylillään. Tärkeintä olla onnellinen!      

Ja asian vierestä: Mä en muuten tajua miksi pumput on niin usein juuri sinisiä?! Mä en tykkää yhtään siitä väristä Tahtoo vihreän - tahtooooooo!
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Lokakuu 30, 2006, 14:54:34 ip
Minäkään en välitä sinisestä pumpusta (mielipidekymysys ), mutta onneksi Paradigmista pystyi valitsemaan harmaan ja mielestäni sitä sai violettina ja vihreänäkin .

Värihän on pääasia   .
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: mimmi1 - Lokakuu 30, 2006, 15:29:15 ip
Ja sitä taitaa olla myös vaalea, sellainen mistä koneisto näkyy läpi... Ihanku olisin jossain mainoksessa nähnyt sellaisenkin.

Tuo Paradigmin violetti on ihana. Mulla on se harmaa... Tylsä.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Lokakuu 30, 2006, 16:02:32 ip
Itseasiassa tarkoitin harmaallani sitä läpinäkyvää ja mun mielestä se on sairaan hieno. Mutta Paradigmia taisi tosiaan saada myös sellaisena tummanharmaana.

Eikös Mimmi pumppuedustajasi antanut sun valita haluamaasi väriä vai eikö D-hoitajasi huomannut esitellä värivaihtoehtoja?

Tuolta Minimedin  linkistä ei löytynyt sitä mainitsemaani vihreää, mutta olisiko se värinä poistunut markkinoilta...
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: äskoo - Lokakuu 30, 2006, 16:14:09 ip
No niin, nyt ruvetaan vertailemaan vielä värejäkin!  Kaikilla on tietysti kaukosäätimetkin käytössä!  
Hyvä, että sai edes pumpun ja värejä valittavana tasan yksi: sininen, joka ei sitten yhtään ole minun värini.

Yx kateellinen, joka olisi halunut Paradigmin  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: mimmi1 - Lokakuu 30, 2006, 16:41:38 ip
Joo, siis mulla on se tumman harmaa. Alkuun mulla oli tummansininen.

Ne oli sairaalalla valmiina, joten sain sitten niistä. Seuraavan kerran, jos tulee tarvetta vaihtaa niin saan valita värinkin itse.

Kaukoa ei ole käytössä. Ja, aika vähän sitä varmaan tulisi tarvittua... Mutta ehkäpä joskus.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Riksu - Lokakuu 30, 2006, 18:54:54 ip
Mä kompaan sua äskoo! Tiedän nääs mistä sun ja mun "värinvalinta" johtuu... Yritetään kestää!  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: applefigure - Lokakuu 30, 2006, 19:24:03 ip
Lainaus:

Mä en muuten tajua miksi pumput on niin usein juuri sinisiä?! Mä en tykkää yhtään siitä väristä Tahtoo vihreän - tahtooooooo!
Jaa? Emmää sitä tienny, että ne on yleensä sinisiä! Minusta se Paradigmin sähkönsininen oli sairrrrraaan hyvännäköinen. On vieläkin - kun mulle vaihdettiin pumppu vanhan särkiintyessä, halusin taas sinisen. Muut ei iskeneet mulle ollenkaan. Olen näköjään taaaaaaaaas erilainen (nuori)   Tempakka apuun!!

Ja on kauko, se on hieno peli. Musta lätyskä. Käy.  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Lokakuu 30, 2006, 19:54:45 ip
Minä olen saanut mitä ilmeisimmin pumppuni ihan loistavassa välissä. Kaikki halusivat kokeilla Lantusta ja kysyin pumppua vuoden Lanttuilun jälkeen. Olin joulukuussa ensimmäinen niistä vuoden kahdesta uudesta pumppuilijasta, jotka alueemme sairaanhoitopiirin vuosibudjettiin oli saatu.

D-hoitaja esitteli suurinpiirtein kaikki mahdolliset pumppumallit ja ehdotti, että ota Paradigm, kun sellaista ei alueellamme vielä ollut ja siitäkin haluttiin kokemuksia. Tykästyin siihen muutenkin, joten Paradigm-tiellä ollaan. Värin sain itse valita, kaukosäätimenkin olisin saanut, jos olisin halunnut. Edustaja tosin oli sitä mieltä, ettei aikuinen sitä tarvitse, joten en ottanut kaukoa.

Viimeksi D-hoitajalla käydessäni pääsin kurkkimaan hoitovälinekaappiin ja siitä päätellen, sairaanhoitopiirimme ottaa nykyään Accuchek Spiritejä käyttöön. Paradigmithan ovat hirmuisen kalliita.

Minulla on tainnut käydä tosi hyvä tuuri . Ja olen kyllä kiitollinen pumpustani. Ilman pumppua en tiedä, mitä tekisin.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Lokakuu 30, 2006, 19:57:40 ip
Aivan. Mielikuvani mukaan taisit olla suuremman sairaanhoitopiirn alueelta kotoisin, joten heillä onkin varmaan jo valmiiksi pumppuja (tarkoitan siis, että enemmän käyttäjiä). Meillä kaikki tilataan tarpeen vaatiessa.
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: dadda - Lokakuu 30, 2006, 20:06:54 ip
Joo enköhän siihen täyttelyyn totu. 200 e kuulosti hurjalta! Hmm, periaatteessahan kynä-ampullitkin ovat vain säiliöitä, joissa on liikkuva mäntä. malleissa on varmaan eroja juuri siinä, kuinka tiivis tuo mäntäkumi on.

Meillä oli tarjolla vain d-tron, välillä tarjosivat animasta mutten jaksanut vaihtaa ja nyt on tulossa se spirit. Kuulemma perusteena se, kuka osaa/pystyy/jaksaa erityisominaisuuksia hyödyntämään. Ja että saavat uusista malleista kokemuksia kokeneilta... koekaniineja siis ollaan

ps. mun on rumansininen, ällö. Välillä oli tarjolla metsänvihreitä, mut ei taas silloin kun oli vaihdon aika
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: mimmi1 - Lokakuu 30, 2006, 20:40:32 ip
Itse asiassa värillä ei niin väliä, kunhan pumppu vaan pelittää ja toimii. Olise sitten vaikka kakanruskea  

Minäkään en tiedä mitä tekisin nykyään ilman pumppua. Olisin varmaan ihan burn outin partaalla ja raskaana en ainakaan! Taas piti päästä mainostamaan      

Mutta ollaanko hiukan poikettu aiheesta?  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Lokakuu 30, 2006, 21:33:55 ip
Aika vähän .

Mutta eipä sillä värillä ole väliä, kunhan hoito pelittää. Ehkä tämä pumpun väri on tavallaan verrattavissa tuohon Daddan tottumiseen kynäampullien käytössä. Kun on ollut mahdollisuus valita väri, niin se on olevinaan tärkeääkin .
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Lokakuu 30, 2006, 21:42:08 ip
Ehkäpä mullekin ehdotettiin Paradigmia sen takia, että insinöörin uteliaisuudella en voi jättää käyttämättä niitä pumpun hienosäätöominaisuuksia .
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: muru - Lokakuu 31, 2006, 19:23:11 ip
vaan jos olisi esim.oranssi tiiliskiven kokoinen pumppu vaaleanpunaisilla spiraalikuvioilla  
että onneksi mahtuu taskuun ja on sininen  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: dadda - Marraskuu 01, 2006, 16:34:23 ip
no kyllä näkisin tolla ampulliasialla olevan HIEMAN enemmän merkitystä kuin pumpun värillä mutta joo, ymmärrän pointin
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: applefigure - Marraskuu 02, 2006, 09:02:56 ap
Lainaus:

no kyllä näkisin tolla ampulliasialla olevan HIEMAN enemmän merkitystä kuin pumpun värillä mutta joo, ymmärrän pointin
Minä taisin ensimmäisenä vetää väripatruunan asiassa esiin, ja se oli kyllä ihan vitsi. Lähinnä minua on aina huvittanut Minimedien värivalikoima, on se niin hianoo...   Jotenkin minuun on täysillä kolahtanut sen värivalikoiman epätärkeys pumpun toiminnan kannalta - siksi jaksan AINA korostaa sitä, kuinka tärkeää on, että pumppuni on SININEN.

Mutta asiaan tartuttiin, ja tässähän nähtiin kuinka monta makua ihmisillä on. On minun makuni ja sitten se vähän huonompi  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Marraskuu 02, 2006, 09:25:45 ap
Joka kerran olen ymmärtänyt väripointtisi ja joka kerran se jaksaa naurattaa, että pumppusi on sininen . No oletpa verbaalisesti tavattoman lahjakas muutenkin ja saat sen ehdottoman hienosti tuotua kirjoittamallakin esiin .

Minä siihen väriin taisin enemmän tarttua, kun olen olen ollut onnellisessa asemassa ja saanut Paradigmin. Ja voi pojat, miten hieno laite se on . Ja, kun värinkin sai vielä valita .
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Riksu - Marraskuu 02, 2006, 10:24:50 ap
             
Tokihan väri on äärimmäisen tärkeä      
Varsinkin kun mulla ei pumppu edes näy mihinkään vaatteiden alta...
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Terhhhu - Marraskuu 02, 2006, 21:11:23 ip
minulla aivan LOISTAVAN värinen paradigm, vaaleanharmaa! Sinistä ajattelin ensin, mutta se valinnan hetki tuli niin äkkiä että päätin siinä sitten tämän, ja hyvä niin! Väri on tärkein!  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: applefigure - Marraskuu 03, 2006, 20:15:56 ip
On hienoa tunnustaa VÄRIÄ   jos se on sininen...  
Otsikko: Re: täytettävät ampullit pumpussa
Kirjoitti: Piisamirotta - Marraskuu 04, 2006, 19:48:48 ip