KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6746 jäsentä  •  415126 viestiä  •  19771 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Emmi.nurminen, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Raskaana olevien kuulumiset 2018  (Luettu 576 kertaa)

sinikkap

  • Vieras
  • Viestejä: 19
Raskaana olevien kuulumiset 2018
« : Kesäkuu 26, 2018, 19:43:49 ip »

Päätin tehä tälle vuodelle nyt uuden keskustelun kun hyvää sykettä ja oikeanlaista kehitystä näytti 8+1 ultra eilen.

Minulla 1 tyypin diabetesta syksyllä (vasta) 7 vuotta, ikää 27 v ja raskautta yritetty vuosi, marraskuussa oli (keskeytynyt) keskenmeno viikoille 6. Hba1c alkukeväästä vielä 6,5%, nyt oli noussut 7,1%  :-\ mutta kk päästä uus poliaika nii uskon että pääsen taas alle seiskaan, eipä nuita yli 10 ylityksiä oikein oo kuin aamusta kun meinaa aamunkoittoilmiötä olla ärsyttävästi  >:(

Laskettu aika on joskus 2019 tammikuussa, elektiivisen sektion haluan ja tulevana perjantaina eka neuvolakäynti tälle raskaudelle. Ultrassa kävin yksityisellä jo viikolla 6 varmistuttamassa asian ja neuvolan aikaistettuun ultraan pääsin eilen ja kaikki on siis nyt toistaiseksi ainakin hyvin.

Thyroxin piti alottaa tsh:n pienen nousun vuoksi ja väsymystä sekä pahoinvointia on. Ja vatsaa turvottaa  ;D

Tänne siis kanssaraskautuneet!
Kirjattu
since 10/2011
Levemir
Humalog
Libre

Miitu88

  • Aloittelija
  • Viestejä: 29
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #1 : Kesäkuu 29, 2018, 21:41:23 ip »

Jo oli aikakin tälle uudelle keskustelulle ;D
sinikkap itselläni kävi ihan samoin, että ensin oli parempi hobis ja raskautumisen jälkeen se nousi 0,5 yksikköä. Lääkärit väittivät sen olevan ihan normaalia raskautumisessa..
Itsellä nyt viikkoja 35+2 ja tänään oltiin naikkarilla, siellä otettiin ultra, lapsivesipunktio sekä sydänkäyrät. Punktion tulokset tulevat maanantaina, muuten kaikki näytti hyvältä, vauva vain kasvoi yläkäyrällä ja paino-arvio oli n.3,2kg. Uusi aika sinne tuli 1,5vkon päähän. Vatsa on kyllä niin pulska kun on tota lapsivettä runsaasti, että en pistä yhtään vastaan jos päättävät ensi kerralla jo käynnistää synnytyksen  ;D Vielä en siihen olisi ollut valmis..
Kirjattu

kyan

  • Vieras
  • Viestejä: 6
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #2 : Heinäkuu 07, 2018, 07:35:21 ap »

Hei kaikille!

Itsellä viikkoja tällä hetkellä 9+3. Kävin alkuraskauden ultrassa yksityisellä ja siellä kaikki oli hyvin. Viikkoja tuolloin 7+0 mittauksen ja arvioidun 30 päivän kierron mukaan. Ennen sitä olin elänyt neuvolan ilmoittaman 7+3 mukaan, joten hieman heittoa oli. Kiertoni vaihtelevat, joten seuraava ultra kertonee enemmän varsinaisesta lasketusta ajasta. Seuraava ultra ja käynti diabetes-hoitajalla on heinäkuun lopussa.

Hba1c mitattiin kesäkuun alussa ja se oli 6,6%. Huhtikuussa kävin Naistenklinikalla suunnittelukäynnillä ja siellä hoitaja tarkasteli Libren tulosten mukaan arvioitua hba1:stä, joka taisi olla 6,2%:n luokkaa. Nyt Libren tulokset ovat heitelleet aika paljon todellisesta, eli saattavat näyttää liian paljon alakanttiin. Siksi pitää muistaa aina mainita tuloksia näyttäessä, ettei pidä sokeasti luottaa keskiarvoihin ym.

Tällä hetkellä elän tässä kuplassa päivä kerrallaan ja toivon, että kaikki menisi hyvin. Joistain keskusteluista luin, että vaikka alkuraskauden ultrassa kaikki olisi ollut hyvin, keskenmeno oli tullut vasta myöhemmin (vko 10-11). Eli ensimmäinen kolmannes on kyllä hieman stressaavaa aikaa ihan sen loppuun asti.

Miitu88, raskautesi alkaa olla jo ihan loppumetreillä. Varmasti jännät fiilikset :) Pian on jo nyytti sylissä! Oletko jo jäänyt töistä pois?

sinikkap, piti ihan googlettaa, mitä elektiivinen sektio tarkoittaa  ;D Olen nyt miettinyt diabeetikoiden kokemuksia lukiessani, että taidan kallistua samaan. Jotenkin tuntuu, että vaikka kuinka käynnisteltäisiin ja synnytys lähtisi alakautta, päädytään kuitenkin ennemmin tai myöhemmin hätäsektioon. "Tilastojen valossa" (pitäisi kenties kaivaa jostain tutkimustietoa) haluaisin siis suoraan sektion, jotta riskit olisivat pienemmät. Tämä kaikki siis mutu-tuntumaa, mutta raskauden edetessä pitää ottaa asiasta enemmän selvää.

Aurinkoisia kesäpäiviä teille!
Kirjattu
vm. -88, D1 -89
Lantus ja Humalog
Libre 01/2018
Helsinki

Miitu88

  • Aloittelija
  • Viestejä: 29
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #3 : Heinäkuu 11, 2018, 21:10:22 ip »

Onnittelut molemmille, teillä näyttää olevan lasketut ajat suht samaan aikaan!?  ;)
Itsellä tänään 37+0 ja synnytys käynnistetään 37+6, eli todella pian! Ja tosiaan itse haluaisin kokea synnyttämisen edes kerran elämässäni, on se vaan niin luonnollinen asia meille naisille, vaikkakin tiedän tarvitsevani lääkkeellisiä apuja siihen. Siitä muutenkin kuulemma paranee nopeammin.. Saas nähdä miten ensi viikolla sitten käy..
Kirjattu

sinikkap

  • Vieras
  • Viestejä: 19
Vs: Raskaana olevien kuulumiset 2018
« Vastaus #4 : Heinäkuu 12, 2018, 17:31:10 ip »

Tällä hetkellä LA ois 29.1., ultratkin kun heitti vaan sen 5 päivää niin kyllä se tammikuussa ulos tulee  ;D Mutta aika samoilla ajoilla ollaan kyanin kanssa kyllä, jännä seurata sitten jos molemmilla kaikki jatkuu hyvin että miten erilaisia kokemuksia on.

Miitu88 sinullahan on jännät paikat,  ei osaa itseään vielä niin pitkälle ajatella. Onko ollut synnytyspelkoja?

1.5 viikon päästä ois tuo eka äitipoli + diapolin käynti, labroissa kun jo käväsin niin sokeri odotetusti laskenut taas 6,6% ja tuo TSH myös laskenut melkein liikatoiminnan puolelle lääkityksellä. Olen ymmärtänyt kuitenkin että ennemmin liikatoiminta kuin vajaatoiminta näin raskauden aikana  8)
Kirjattu
since 10/2011
Levemir
Humalog
Libre
 

Linkkejä