KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6610 jäsentä  •  413427 viestiä  •  19631 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi marski, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Mikä käsityö työn alla?  (Luettu 15521 kertaa)

vivianv

 • Vieras
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #45 : Marraskuu 07, 2008, 12:03:46 ip »

Mulla olisi nyt kysymys pitsineuloksesta, jota olen tutkaillut tuolla käspaikan saitilla. Tajuan kyllä, että reikä tulee siihen langankierron kohdalle, mutta missään ei sanoa, miten päin se lanka pitää puikolle kiertää, etu- vai takakautta. Ja tuleeko kavennus siihen heti perään vai ei, vai siihen edelle vai onko se sama missä kohtaa kerroksessa se kavennus on?.

Kun siis olen vasenkätinen ja teen kaiken tämän peilikuvana...kavennnukset osaan kyllä tehdä sekä neuloen yhteen että ylivetäen ja tiedän että ne ovat toisinpäin vastaavat kuin oikeakätisillä.

Mä olen niin riemuissani kun hoksasin tuon patenttineuloksen että samaan höyryyn voisin opiskella pitsineuloksenkin. Vastahan sitä sen jälkeen voi miettiä, missä kaikkialla sitä voi käyttää.
Kirjattu

äskoo

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13221
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #46 : Marraskuu 07, 2008, 13:14:41 ip »

Lainaus:

miten päin se lanka pitää puikolle kiertää, etu- vai takakautta.  En tiedä, onko sillä väliä, kunhan sen vain tekee joka kerralla samalla tavalla. Itse tekisin etukautta.

Lainaus:

Ja tuleeko kavennus siihen heti perään vai ei, vai siihen edelle vai onko se sama missä kohtaa kerroksessa se kavennus on?.Kavennus tulee heti perään eli langankiertoa seuraavat 2 oikeaa silmukkaa neulotaan mallista riippuen joko yhteen tai tehdään ylivetokavennus.

Näin siis oikeakätisen näkökulmasta. Aivot just nyt sen verran jumissa, etten osaa arvioida vaikuttaako vasenkätisyys siihen jotakin.

Hienoja pitsineuloksia!  
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

d1-nainen

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18915
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #47 : Marraskuu 07, 2008, 13:26:04 ip »

Minäki teen nuo yleensä etukautta, se jotenkin istuu paremmin.

Briteistä vielä, että neulovat eri tekniikalla kuin me, vaikka jälki on samaa. Min mielestäni tietysti heidän neulomistyylinsä oli ihan omituinen, mutta niin oli niidenkin mielestä minun ns. skandinaavinen tyyli  
Kirjattu
Hyvin menee, mutta tilanne ei ole toivoton. (puolalainen sananlasku)

äskoo

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 13221
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #48 : Marraskuu 07, 2008, 13:36:24 ip »

Lainaus:

Min mielestäni tietysti heidän neulomistyylinsä oli ihan omituinen,Aika monessa maassa on käytössä se langanheitto vasemmalla kädellä tämän pohjoismaisen langankoukkimista puikolla -tyylin sijaan. Hauskannäköistä, en ole kuitenkaan päässyt perille, että irrottavatko toisen käden puikosta lankaa heittäessään?
Kirjattu
“Allways Look on the Bright Side of Life”

Nainen
D1 vuodesta 1991
Pumppu 10/2006 - Veo 04/2011 - MiniMed 640G 10/2015
KHH - Humalog

Antsu1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 18083
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #49 : Marraskuu 07, 2008, 17:03:10 ip »

No eipä ole tällä hetkellä mitään työn alla, ei ole ollut enää vuosikausiin. Entinen innostus on vaan hävinnyt jonnekin.

Aiemmin oli paljonkin, näitä perinteisiä juttuja: virkkaaminen, kutominen, ompelu, neulominen,... mutta sitten taisi tulla raja vastaan. Innostus vaan lopahti

Ompelukonekaan ei ole ollut useampaan vuoteen käytössä, kun siitä talla mokoma kärähti - pitäisi kait korjauttaa, jotta sais parit uudet verhot tehdyksi.

Juu, ei ole siis tekeillä mitään, mutta muuten löytyy kangaspuissa tehtyjä mattoja, shaaleja, poppanoita ja kaitaliinoja, virkattuja pikkuliinoja, pitsejä ja verhoja sekä ainakin muutamat neulotut sukat, pumput, myssyt ja puserot.
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

päivikki

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 462
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #50 : Marraskuu 07, 2008, 17:29:10 ip »

Lainaus:

miten päin se lanka pitää puikolle kiertää, etu- vai takakautta. Ja tuleeko kavennus siihen heti perään vai ei, vai siihen edelle vai onko se sama missä kohtaa kerroksessa se kavennus on?.
Langan voit kiertää puikolle kuinka päin vaan, mutta jos neulot sen väärin päin, niin tuleekin lisäsilmukka eikä reikä, ja yhteen neulottujen silmukoiden paikka riippuu ihan pitsikuviosta, esim kaunis lehtikuvio syntyy siten että lisäykset ovat keskellä ja kavennukset lehden reunassa...

eikun vaan pitsiä sommittelmaan - yhtä monta langankiertoa kuin on yhteen neulottuja silmukoitakin ja siitä se tulee...

Ja itse kysymykseen: virkkaan, neulon, ompelen, kutonutkin olen ja kaikenlainen askartelu on hauskaa...

Bravuurini on lastenhaalari nalle-langasta - olen tehnyt varmaankin toistakymmentä: aloitetaan lahkeista, neulotaan vartalo kainaloihin asti, hihat ja liitetään kainaloista yhteen, kavennetaan kaula-aukkoon - kaikki pyöröneuleena. Lopuksi keskelle eteen koneommel tiukalla siksakilla, virkattu reunus ja vetoketju!!! On lämmin, ja kestää 'isältä pojalle' - saa pestä koneessa vaikka 60-asteisessa pesussa ja selviää säikähdyksellä - kuten muidenkin nalle ja 7veljestä -langoista tehtyjen kanssa... - tällä hetkellä tekeillä haalari 1-v tytölle, sekä isoveljille 2- osaiset batman ja autot -villapuvut.
Kirjattu

Nanku

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 794
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #51 : Marraskuu 07, 2008, 18:35:25 ip »

Tällä hetkellä työn alla on kaksi kaulahuivia. Toinen tuplalangasta, extra leveä ja pitkä ja toinen on vähän "juhlavampi", ohutta silkkilankaa ja kudotaan 2,0 puikoilla.

Kaulahuivit on suunnilleen ainoita mitä osaan kutoa   , mutta ei se haittaa. Lisäksi kohta alkaa joulukoristeiden askartelu ja korttien tekeminen.
Kirjattu
-mennään läpi harmaan kiven vaikka fiksummat ymmärtää sen kiertää <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Hese

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3912
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #52 : Marraskuu 07, 2008, 18:40:45 ip »

Niin mutta....

Kudot kaksi kaulahuivia, ompelet ne reunoistaan kiinni ja samoin toisesta päästä, ja simsalabim! Siinä onkin sukka. Sitten vielä toiset kaksi ja on sukka toiseenkin jalkaan.

Tai kaksi lyhyttä kaulahuivia, joille sama temppu ja kas - pannumyssy, taikka pipo, taikka... öh.
Kirjattu
Tunne itsesi - mutta älä VAAN kerro kenellekkään.

Nanku

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 794
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #53 : Marraskuu 07, 2008, 19:21:54 ip »

tuossahan tulikin ideat läheisten joululahjoiksi  
Kirjattu
-mennään läpi harmaan kiven vaikka fiksummat ymmärtää sen kiertää <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Sirkku62

 • Intoilija
 • Viestejä: 312
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #54 : Marraskuu 09, 2008, 00:07:29 ap »

Aloitin pitsiverhojen tekemisen vuonna 1980. On saattanut jäädä kesken, koska ei ole koskaan aikaa tehdä sitä loppuun.

t. Sirkku
Kirjattu
(o)(o)
 ( -- )
(,)  (,)

RAR

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 10916
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #55 : Marraskuu 09, 2008, 10:07:12 ap »

Lainaus:


Pitääpä katsoa jos hän on jaksanut tulla uudestaan viikonloppuna messuille ja käydä tervehtimässä ja toivottamassa hyvää joulua.
Terveiset kädentaitomessuilta! Olin siellä eilen monta tuntia enkä ehtinyut ELMA- enkä metsäpuolelle lainkaan. Niin paljon oli kädentaitopuolella katsottavaa. Ja olihan se kuultokudos-mummokim siellä ja kävin hänelle toivottamassa hyvää joulua ja jatkoa.

Kaikkea ihanaa oli kyllä tarjolla. Mutta mielestäni hinnat ovat nousseet huimasti viime vuodesta. Ja sitten ihmettelin, mitä tekee kosmetiikkamyyjät kädentaitomessuilla...? En siis tarkoita mitään itse tehtyä kosmetiikkaa vaan ihan kaupallista sarjassamme; " tuoksu, dödö, kosteusvoide yms, 100 ekalle 30€!".
Niitä oli monen monta kojua ja eri valmistajia. Ja koko ajan repimästä hihasta. Olenkohan niin helpon uhrin näköinen?  

Mukaan tarttui joulukangasta ja liimapaperia joista saan myös tehtyä joulukortteja yms askartelua, ihana tuoksukynttilä tyttärelle, erilaisia juustoja ja lisäksi sellainen Günter Scholzin ihastuttava taxi-mutteriveistos miehelle joululahjaksi.
Kirjattu

Ultsi

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3824
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #56 : Marraskuu 09, 2008, 11:54:32 ap »

Toivottavasti miehelläsi ei ole migreeniin taipumusta. Nuo tuoksukynttilät saa helposti päänsäryn aikaan. Kokemusta on.
Kirjattu
D2

RAR

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 10916
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #57 : Marraskuu 09, 2008, 12:03:53 ip »

Lainaus:

Toivottavasti miehelläsi ei ole migreeniin taipumusta. Nuo tuoksukynttilät saa helposti päänsäryn aikaan. Kokemusta on.Tuoksukynttilä on tyttärelleni joka polttaa mielellään myös suitsukkeita joten siinä mielessä ei hätää.

Toivottavasti mies ei saa migreeniä siitä mutteriveistoksesta.  

Askartelutarvikkeita ja erilaisia käsityöpisteitä oli ko. messuilla paljon. Ja ihania neuleita ja asusteita!!

Ja sokerit laski kaksi kertaa niin matalaksi että oli pakko pysähtyä tankkaamaan välillä. Vaikka annoin aamulla sokereiden nousta tarkoituksella yli 11 ennen lähtöä koska tiesin että tuo kiertely laskee sokruja. Onneksi oli jo aamulla liikenteessä koska siinä 13 maissa alkoi väkeä tulla niin ettei eteenpäin nähnyt.
Kirjattu

Leppis

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 607
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #58 : Marraskuu 09, 2008, 12:52:51 ip »

Lainaus:

Lainaus:

 Kutominen on ihanan rentouttavaa.  Niin onkin. Onnistuiko kuultokudoksesi?

Minä olen menossa taas ensi viikolla kutomaan kangaspuissa huopaa lenkkimohairista tai kaulahuivia silkkivillasta.
Onnistuihan se. Harmittaa vaan, kun tein niin syksyaiheisen, että ei sitä viitsi pitää seinällä kuin ruska-aikaan. Ja malli oli aika haastava, kun en aiemmin kuultokudosta ollut tehnyt. Eli ehkä pitäisi tehdä kolme kuultokudosta lisää, niin olisi sitten kaikille vuodenajoille omansa

Pitäisi ennen joulua käydä jotain pientä kai tekemässä, poppana vaikka. Tätä viestiketjua lukiessa oikein innostuu, että olisi kiva tehdä sitä, tätä ja tuota ja kokeilla jotain uutta
Kirjattu
"Kiva suku, kehnot geenit."

EkKe

 • Aktiivinen
 • Viestejä: 487
Re: Mikä käsityö työn alla?
« Vastaus #59 : Marraskuu 20, 2008, 15:16:55 ip »

Minulla hyvin erikoinen lapanen työn alla kutomis taitoni eivät ole parhaasta päästä :S
Kirjattu
D1 vuodesta 2003,Novo ja Lantus.
 

Linkkejä
Lorenzo Sandinin työ keinohaiman kehittämiseksi on Vuoden diabetesteko

Rovaniemen hoitosuunnitelmatyölle kunniamaininta

Julkaistu 14.11.2017 | 08:40