KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6610 jäsentä  •  413427 viestiä  •  19631 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi marski, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Vatsatautia liikkeellä?  (Luettu 2777 kertaa)

Hilari

  • Intoilija
  • Viestejä: 306
Vatsatautia liikkeellä?
« : Elokuu 19, 2008, 18:00:09 ip »

Heips, meillä nyt tänään on ollut pojalla ja isällä vatsatautia, näinköhän on täällä kuopion tuntumassa paljonkin liikkeellä?
Eilen jo hiukan oireili mutta tänään on ollut löysänä ihan kunnolla. Gluteenittomalla ( ja laktoosittomalla ) poika ollut kohta kaksi kuukautta, eilen käytiin kaikki asiat läpi jos gluteenia ois jostakin päässyt tulemaan, mutta kaikki oli nähdäkseni ok,

tänään sitten miehelläkin niin veikkaisin vatsatautia. Sokerit ei ainakaan tänään ole matalalla olleet pyörineet 8-10 välillä, diabeteksen aikana ei vielä ole ollut mahatautia niin ei oikein tiedä mitä odotettavissa on... onko teillä sokerit menneet matalalle heti taudin alkamisesta vaiko myöhemmin, miten olette pikainskan kanssa toimineet, uskaltaako yölle laittaa normaali perus ja ateria inska vaiko vähennettynä? Kertokaa miten teillä vatsatauti on vaikuttanut.
Kirjattu

merde

  • Intoilija
  • Viestejä: 270
Re: Vatsatautia liikkeellä?
« Vastaus #1 : Elokuu 20, 2008, 15:58:53 ip »

Meillä poika tuli tuossa puoli 2 koulusta ja kun katselin diabetesvihkoa huomasin että sokerit oli olleet epätavallisen "hyviä" eli kaikki arvot 4 ja 7 välillä joten mittasin sitten heti sokerin joka oli vain 4 ja annoin välipalaa. Sitten mittaus taas tunnin päästä ja sokeri 3.3 ja taas välipalaa 30 hh ja nyt tunnin päästä sokeri oli vain 6 vaikka en tietty laittanut yhtään insuliinia välipaloille. Eli näin meillä yleensä vatsataudit ovat alkaneet monesti jo päiviä ennen kuin varsinainen tauti alkaa jylläämään. Nyt pitää sitten vähentää ateriainsuja ja seurailla mitä tästä seuraa.
Meillä on pumppu joten ihan ei voi pistoshoitoon verrata mutta ainakin ennen kun oltiin pistoshoidolla vähennettiin ateriainsuja verensokerin mukaan ja sitten myös noin kolmannes vähemmän pistettiin pitkääkin. Nykyisiä ohjeita en osaa sanoa muuta kuin että ateriainsuliinia kannattaa laittaa vähemmän ja sitten vaikka mielummin korjata korkeita jos niitä alkaa tulla.
Kyselisin miten muut tekee kun lapsilla on vaikka vatsa hieman löysänä mutta ei kipeä eikä lapsi tunne itseään kipeäksi niin annatteko lapsen mennä kouluun ja vähennätte vaan insuliineja vai jääkö lapsi heti pois koulusta?
Mietin vaan että jos heti jää pois koulusta voi tulla aika pitkät poissaolot jos odottaa siihen asti että ruoka alkaa taas kunnolla imeytyä.
Kirjattu

Hilari

  • Intoilija
  • Viestejä: 306
Re: Vatsatautia liikkeellä?
« Vastaus #2 : Elokuu 20, 2008, 16:21:48 ip »

Tänään on menty matalammalla sokerit on olleet 4-8 välillä, perusinskaa laitettiin normaali ja ateria inskoja vähennetty puolikkaalla ( meillä normaalisti menee pikaa 1-1,5 yksikköä aterialla, eli pieniä määriä vieläkin )hiilihydraatteja aterioilla on mennyt joku 15hh enemmän kuin normaalisti, ruoka on hyvin maistunut ( ei ole ollut koskaan ongelmana ) pieniä makeita välipaloja on syöty, ulkoiltiin ja tankattiin vähän sielläkin, poika ei tunne itseään kipeäksi ollenkaan.
Yöksi pitänee miettiä nuo inskan nyt uusiksi.

Tuosta kouluun menosta ( meillä ei olla vielä kouluikäisiä ) vatsatautihan on tarttuvaa, itse pitäisin pojan kotona niin ei tartuta muita ja epidemia menisi nopeammin ohi, monet vatsapöpöt on sellaisia että ne saattaa tulla takaisin.
Kirjattu
 

Linkkejä
Lorenzo Sandinin työ keinohaiman kehittämiseksi on Vuoden diabetesteko

Rovaniemen hoitosuunnitelmatyölle kunniamaininta

Julkaistu 14.11.2017 | 08:40