KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6610 jäsentä  •  413427 viestiä  •  19631 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi marski, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Diabeteksen oireet?  (Luettu 18354 kertaa)

mietityttää

 • Vieras
 • Viestejä: 7
Diabeteksen oireet?
« : Marraskuu 07, 2006, 14:08:15 ip »

Moikkamoi, varasin juuri itselleni ajan sairaanhoitajalta, menen mittuuttamaan verensokerin. Janottaa ihan pirusti koko ajan, jano ei juomalla lähde! Epätodellinen olo, mieletön väsymys, oksettaakin, ja päätä särkee. Kävin silmälääkärillä, määräsi uudet lasit jotka saan parin pv sisällä, kehotti menemään verikokeen mittaukseen, kun hajataitteisuus niin hurjasti lisääntynyt, mietti voisiko olla verensokerin aiheuttamia kikkoja tuo oireilu, vai oikeasti hajataittoa niin paljon lisää. No, ylihuomenna selviää. Suvussa sekä isän että äidin puolelta molempien tyyppien diabetestä.Tuli mieleen, ettei kai vaan minullakin olisi.Mitä oireita teillä on ollut?Olen kohta kolmekymppinen,suht normaalipainoinen mutta tuota pömppövatsaa vähän on   .
Kirjattu

Eleanor86

 • Matkailija
 • Viestejä: 92
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #1 : Marraskuu 07, 2006, 14:24:53 ip »

Itsellä diabetes todettiin jo 12 vuotta sitten eli olin sillon 7-vuotias. Oireita oli (ainakin äidin mukaan) alituinen jano, saatoin juoda monta litraa päivässä. Kävin myös vessassa tosi useaan, olin kärttyinen ja väsynyt. Nukuin ja torkuin paljon. Silloin äiti tajusi viedä minut sairaalaan. Eli samoja oireita pitkälti kuin sinullakin   Mutta siitä verensokeristahan se vasta sitten selviää  
Kirjattu
Eleanor - pieni ihminen suuressa maailmassa

Tea

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 5165
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #2 : Marraskuu 07, 2006, 14:36:47 ip »

Hups, jos se on verensokereista kiinni, niin myös tuo näön muuttuminen voi olla yksi oirehdinnan tulos ja homma siis saattaa korjaantua kun saat sokerit kuosiin takaisin.

Eli tsekkaa nyt ihmeessä se sokeri ennen kuin maksat ne uudet silmälasit, kyllähän tuo olisi pitänyt silmälasien speksejä muuttaneenkin tietää/ymmärtää?  
Kirjattu
Tea
DM tyyppi1 (Levemir & Humalog)

mietityttää

 • Vieras
 • Viestejä: 7
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #3 : Marraskuu 07, 2006, 14:50:48 ip »

Niin joo,lääkäri pohti ja mietiskeli,että antaako vielä uuden reseptin vai kävisinkö ensin verensokerin selvittämässä.Päätyi sitten kuitenkin uuteen reseptiin.Näkö oireilee tosi oudosti mun mielestä, välillä vaikee kohdistaa silmiä ja tulee tunne,että ympärillä"pimenee",vaikkei todellisuudessa pimene,ja toisinaan kirkkaalla alkaa kauheesti häikäsemään yhenäkin.Oireet tulee ja menee.Mut toivottavasti ois sokerit kohillaan.
Kirjattu

zebra1

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 4638
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #4 : Marraskuu 07, 2006, 15:14:03 ip »

Toivottavasti verensokerit on ok! Mutta jos ei ole, niin kyllä siitäkin selviää.

Noista laseista. Sairastuin nuorena aikuisena 1-tyyppiin ja oireisiin kuului myös tuo näön heikkeneminen. Ennestään oli miinuslasit, ja silloin miinusta tuli tosi paljon lisää. Hankin uudet lasit, mutta en tehnyt niillä koskaan mitään.

Nimittäin kun insuliinihoito aloitettiin ja verensokerit paranivat, näkö heitti plussan puolelle! Oli tosi tylsää sairaalassa, kun ei käsien pituus riittänyt lukiessa. En siis nähnyt lähelle yhtään, mutta kauas taas tosi hyvin.

Tuota kesti pari viikkoa, sen jälkeen palautui normaali näkö, johon sopivat ne alkuperäiset lasit. Mäkin olisin kyllä suositellut ensin mittauttamaan sokerit ja vasta sitten maksamaan ne lasit.
Kirjattu
Levemir, Humalog ja metformiini
Keinotekoisesti hengissä, mutta tiukasti elämässä kiinni

upi

 • Veteraani
 • Viestejä: 2161
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #5 : Marraskuu 07, 2006, 21:14:40 ip »

Kyllä nuo oireet näköhommeleita myöten sopivat myös D2
tyyppiin.
Itselläni oli kaikki ja näkö ihan poskellaan.
Raskaalla kalustolla liikenteessä vaikkei nähnyt juuri
mitään. Lasit korjattiin vasta verensokerien tasaanuttua.
Toivotaan kuitenkin parasta, mutta jos ei, niin tänne vaan
muiden makeiden tyyppien joukkoon.

upi
Kirjattu
..niin se käy..

mietityttää

 • Vieras
 • Viestejä: 7
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #6 : Marraskuu 09, 2006, 13:03:17 ip »

kävin aamulla pikakokeessa, jossa verensokeri 4.4, en ollut syönyt yli 15 tuntiin. eli hyvä arvo? oireet on kuitenkin olemassa, niin sain lähetteen labraan, ja tuloksia tänään iltapäivällä/huomenna, ja kilpirauhasarvot ensi viikon alussa. vai liekkö tämä kaikki oireilu stressiä?? väsyttää aivan kamalasti ja janottaa, puuronen olo, kun olisi pikku kännissä, ja ruokailun jälkeen iskee armoton unetus. eilen jumpassa tuli tosi väsy olo, puuroisuus jne, vaikkei ollut mikään hikihyppypomppujumppa, vaan lihaskuntoilua rauhallisesti. en tiiä. vaivaa mieltä  
Kirjattu

E O J

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 7981
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #7 : Marraskuu 09, 2006, 13:24:16 ip »

Lainaus:

Kävin silmälääkärillä, määräsi uudet lasit jotka saan parin pv sisällä, kehotti menemään verikokeen mittaukseen, kun hajataitteisuus niin hurjasti lisääntynyt, mietti voisiko olla verensokerin aiheuttamia kikkoja tuo oireilu, vai oikeasti hajataittoa niin paljon lisää. No, ylihuomenna selviää.
Olisikohan tuossa nyt kyseessä taitovirhe? Jos silmälääkäri epäilee diabetesta, on ensimmäinen tehtävä testata se.
Silmälasien määräämisessä kun ei positiivisen testin tapauksessa ole paljoakaan järkeä.
Kirjattu
D1, Lantus & NovoRapid.
Oli vain pelottavaa ja masentavaa havaita, miten kokonaan ruumis sittenkin johti henkeä   (Waltari)

applefigure

 • Lentävä kynä
 • Viestejä: 3793
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #8 : Marraskuu 09, 2006, 13:31:21 ip »

Joskus silmälääkäri kuulemma määrää sellaiset kertakäyttöiset piilarit vastasairastuneelle diabeetikolle, jotta näkee senkin ajan ennen kuin hoito kunnolla tepsii ja tasapaino on parantanut hajataitteisuuden.

Tämän minä kuulin silmälääkäriltä, kun kävin uusia laseja hakemassa. Hän tenttasi minua kovin tasapainosta, ja sanoi, ettei anna uusia laseja, jos tasapaino on huono. Ei kuulemma kannata törsätä kalliisiin pokiin, jos näkö on muuttumassa pian - ilmeisesti ne kertakäyttöpiilarit on sitten halvempia.
Kirjattu
I don't care what you think as long as it's about me.....

flute

 • Vieras
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #9 : Marraskuu 09, 2006, 16:53:20 ip »

Ite aloin epäillä lähinnä siitä, kun aamulla oli ihan ok olo joka sitten huononi iltaahohti ja aina syömisen jälkeen..ja varsinki nämä tyypilliset janotus ja väsytys.


Itellä kävi vähä tuolleen et otin lasit huonon näön takia, mutta nyt jälkeenpäin hoksaan että taisi tuo huono näkö olla alkavan d:n oireilua..nyt nuo lasit tahtoo olla vähä liian vahvat ja tosin välillä liian laimeat ihan sokerien mukaan  
Kirjattu

Myy77

 • Vanha tekijä
 • Viestejä: 782
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #10 : Marraskuu 09, 2006, 17:32:08 ip »

Ensioireena d-ykkösessä oli itselläni sairaalloisen väsymisen ja janotuksen lisäksi äkillinen likinäköisyys. Yhtäkkiä en nähnytkään esim. telkkarin tekstityksiä, bussin numeroita, enkä yleensäkään mitään, mikä oli enemmän kuin metrin päässä näkökentästäni. Kirjan lukeminen onnistui, mutta tutut kasvot parin metrin päässä olivat aivan sumeat.

Menin paniikissa lääkäriin (Mehiläiseen), ja siellä ihmeteltiin kovasti äkillistä likinäköisyyttäni "kun ei sulla sitä diabetestakaan ole"... Tehtiin kaikki kokeet näkökenttätestistä alkaen. Diagnoosiksi sain "määrittämättömän ja äkillisen likinäköisyyden" ja ohjeeksi, että tule parin viikon päästä uudestaan.

Kaksi viikkoa kului, ja likinäköisyys oli vähentynyt (eli silmäni olivat tottuneet korkeisiin verensokeriarvoihin). Tämä tapahtui siis touko-kesäkuussa. Elokuun lopussa olin Meilahden teholla tiputuksessa vakavan ketoasidoosin ja diagnosoimattoman diabeteksen vuoksi.

Ihmettelen miksei silmälääkäri määrännyt verensokerikokeisiin. Ehkäpä se ei sitten kuulu hänen hommiinsa?
Kirjattu
Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä. (Antoine De Saint-Exupéry)

Konrad

 • Vieras
Re: Diabeteksen oireet?
« Vastaus #11 : Marraskuu 09, 2006, 17:57:31 ip »

 
Lainaus:

kävin aamulla pikakokeessa, jossa verensokeri 4.4, en ollut syönyt yli 15 tuntiin. eli hyvä arvo?  
Tuota nimitetään paastoarvoksi. Sinulla se on diabeteksesta terveen ihmisen lukema eikä siis viittaa diabetekseen. Varmistuksen asiasta kertoisi sokerirasitustesti, jossa 75 g glukoosia nesteeseen liuotettuna juotetaan testattavalle henkilölle paaston jälkeen ja mitataan verensokerit ainakin 1h ja 2h kuluttua.
Kirjattu
 

Linkkejä
Lorenzo Sandinin työ keinohaiman kehittämiseksi on Vuoden diabetesteko

Rovaniemen hoitosuunnitelmatyölle kunniamaininta

Julkaistu 14.11.2017 | 08:40