KohtauspaikkaOle hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
6506 jäsentä  •  411765 viestiä  •  19541 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi klonkku, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: Vauvakuumeilijat 2017  (Luettu 9445 kertaa)

Miitu88

  • Vieras
  • Viestejä: 3
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #45 : Toukokuu 10, 2017, 21:59:12 ip »

Kummallista kun kaikilla tuntuu olevan niin eri suositukset eri asioiden suhteen! Itse kävin viikko sitten naisten klinikalla raskauden suunnittelussa (d.hoitajan idea ja todella hyvä sellainen! Suosittelen kaikille varsinkin ensimmäistä lastaan haaveileville, jos sellaiseen mahdollisuus on!) Naikkarin d.hoitaja oli sitä mieltä, että olen tiputtanut verensokereita aivan liian kovaa tahtia ja nyt kk sisään saan tiputtaa 8.1->7.6 jottei silmät kärsisi yhtään enempää! Ja kuulemma sitten kun tuo 7.6 labran verikokeista saadaan, voimme jättää kondomin käytön kokonaan pois, eli jättää ehkäisyn kokonaan. Itse olen elänyt siinä ajatuksessa, että hobiksen pitäisi olla alle 7.5! Tietenkin mitä lähempänä 6-7, niin aina vaan parempi :)
Ja tuosta foolihaposta: naikkarin d.hoitaja selitteli, että foolihapon syönti pitäisi aloittaa viimeistään, kun huomaa olevansa raskaana, koska ruoasta saa jonkun verran b-vitamiinia kuitenkin.. Mutta hyvä olisi aloittaa se vähän aikaisemmin. Itse olen lukenut, että sen syöminen kannattaisi aloittaa 3kk ennen raskautumista. Noh, määräsivät minulle 5mg foolihapot ja viikon verran olen niitä nyt syönyt!
Olen vuorotyöläinen ja lakisääteiset tauot sain pitää niin kauan kunnes joku tuli häiritsemään.. Mutta kuun alusta alkaen olen ollut lomautettuna ja lomautus tulee kestämään loppu syksylle saakka. Tässä viikon aikana olen kyllä huomannut miten paljon helpompaa sokereiden hallitseminen on, kun ei ole töissä, eikä stressitaso ole yhtä korkea! Joten kovasti tsemppiä mariannikalle!
Mutta tsemppiä myös kaikille muillekin <3
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 10, 2017, 22:08:15 ip kirjoittanut Miitu88 »
Kirjattu

consequence

  • Vieras
  • Viestejä: 19
Vs: Vauvakuumeilijat 2017
« Vastaus #46 : Toukokuu 19, 2017, 19:41:35 ip »

Suositukset vaihtelee kyllä ihan sanojasta, sen oon huomannut. Edellinen lääkäri sanoi, että 7,5 on raja ja nykyinen että sinne tasan seiskaan pitäisi päästä. En tiedä onko kevätstressi vai mikä, mutta vauva-ajatukset on nyt olleet taaempana mielessä. Sen myötä olen lipsunut sokereissakin. Lisäksi harmittaa hobiksen paranemisen myötä edelleen ylöspäin hiipivä paino kun ei energiaa enää menekkään korkeilla sokereilla hukkaan 😑 Parin viikon päästä muutto ja sitten taas miehen kanssa saman katon alla, veikkaan että kesän elän vielä ihan rauhassa ja katsellaan miltä näyttää sokerit sitten syksyllä. Ellei pikkusiskon pian syntyvän vauvan myötä taas ala kuumeet nousta 😄
Kirjattu
 

Linkkejä