Kohtauspaikka



Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  
7173 jäsentä  •  365116 viestiä  •  18363 aihetta
Toivottakaa tervetulleeksi Kat100, uusin jäsenemme.

Kirjoittaja Aihe: ohrasuurimot lisukkeena  (Luettu 3480 kertaa)

kivitatti

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 7533
ohrasuurimot lisukkeena
« : Toukokuu 10, 2010, 15:28:16 ip »

Mietiskelin tässä, ajattelin mietiskellä ääneen, näitä lisukkeita. Riisiä, pastaa, perunaa.. Koska en tykkää riisistä, enkä perunasta, eikä pelkkää täysjyväpastaakaan viitsisi aina syödä, vaikkei siinä sinänsä mitään vikaa olekaan.. Usein teen wokkivihanneksia, kukkakaali-parsakaalimuusia tms, mutta vaihtelu virkistäis..

Kaloreiltaan kaikki on saman veroisia, n.350kcal/100g. Paitsi peruna, joka on näköjään melko kevyttä, siinä ei ole paljon hiilareitakaan, mutta siinä ei oo kyllä mitään muutakaan. Ei protskuja, ei rasvoja, ei kuituja... Ja tuo 100g perunaa ei edes riitä mihinkään! Jos kananmunan kokoisessa perunassa on 10ghh, niin 100g perunaa on vajaa 1,5 pottua..
Kuituja ohrasuurimoissa eniten, hiilareita vähemmän ku riisissä ja pastassa, ja yllätyin miten paljon proteiiniakin! Enemmän kuin riisissä! Couscoushan on ilmeisesti niinku pastaa, tai vaaleaa leipää, eri muodossa vain...? (menee varmaan maha sekaisin, niinku vaaleasta pastasta) Mut toi ohra näyttäis kyllä kokeilemisen arvoiselta, ja ainakin ohrapuuro on ihan hemmetin hyvää!

Vaalea riisi, ravintosisältö 100g:
1450 kJ/340 kcal / Prot 6,6g / Hh 78g / Rasvaa 0,6g / Kuitua (?)

Täysjyväriisi, ravintosisältö 100g:
1450 kJ/350 kcal / Prot 7,0g / Hh 71g / Rasvaa 3,3g / Kuitua (?)

Ohrasuurimot, ravintosisältö 100 g:
1355 kJ/320 kcal / Prot 11g/ Hh 63g / Rasvaa 2g / Kuitua 11,5g

Couscous, ravintosisältö 100g:
1450 kJ/350kcal / Prot 13g / Hh 71g / Rasvaa 1,6g / Kuitua 3,5g

Täysjyväpasta, ravintosisältö 100g:
1450 kJ/340 kcal / Prot 13g / Hh 67g / Rasvaa 2,5g / Kuitua 7,0g

Peruna, ravintosisältö 100g:
264 kJ/63 kcal / Prot 1,6g / Hh 13,2g / Rasvaa 0,2g / Kuitua 0,9g

Mielipiteet ja kokemukset on tervetulleita tässäkin asiassa.  
Kirjattu
- D1, hypotyreoosi, astma, ibs - ♀
- Accu-Chek Spirit Combo Humalogilla, Thyroxin ja Pulmicort -

tyyppi2

  • Vieras
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #1 : Toukokuu 10, 2010, 15:35:56 ip »

Mulla nostaa paljon sokereita ja pierettää.
Kirjattu

Ruiskaunokki

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 455
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #2 : Toukokuu 10, 2010, 18:27:02 ip »

En osaa ravintosisällön puolesta sanoa mittään, mutta ite oon tykästynyt kovasti ohraan vaihteluna silloin tällöin perunalle ja pastalle (joista kyllä tykkään myös, riisistä en niinkään välitä). Ohraa (ei varmaankaan ohrasuurimoita, täällä päin kaupasta ostettuna "pearl barley", en tiiä mitä se mahtais olla Suomessa) käytän esim. risottoon riisin sijasta, sekaan öljyssä paistettuja sieniä, paprikoita ja keitettyä porkkanaa tms. Tosi hyvää ja terveellistä! : )
Kirjattu
D1 vuodesta 1987,Lantus + Humalog + positiivinen elamanasenne hengenpitimina

Antsu1

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 18083
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #3 : Toukokuu 10, 2010, 18:41:18 ip »

Itse olen myös ihastunut ohrasuurimoihin, joko sinällään tosiaan riisn/peruna/pastan asemesta tai sitten sellaisena riisi+orha -yhdistelmänä.

Eniten taidan käyttää juuri tuota riisi+orha -yhdistelmää (täällä sa valmiina eli rouhitut ohrasuurimot ovat sopivasti esikypsytettyjä, jote keittoaika ei ole vallan pitkä ja menee yksiin tuon riisin kanssa. Kokonaisia esikypsytettyjä ohrasuurimoita käytän eniten vallan maukkssan ohrauunipuuron valmistukseen.

Ohra antaa sopivasti vähän uutta makua...
Kirjattu
Antsu1
D1 vuodesta 1966 - Accu-chek Spirit ja Novorapid 09/2007 alkaen

päivikki

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 462
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #4 : Toukokuu 10, 2010, 21:48:37 ip »

Tattaria kannattaa myös kokeilla lisäkkeenä. Kypsyy kätevästi vaikka uunissa 175 asteessa reilussa tunnissa esim. broilerin petinä. Hiilareita n 24 /100 g.
Kirjattu

armas_hilla

  • Matkailija
  • Viestejä: 63
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #5 : Toukokuu 11, 2010, 08:13:22 ap »

Speltsuurimot ovat myös maistuva lisuke.
Kirjattu

tyyppi2

  • Vieras
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #6 : Toukokuu 11, 2010, 10:50:52 ap »

Ohra, niinkuin muutkin hiilarit sopii paremmin ykkösille kun 2-sokeritautisille. Siinä on iso ero.
Kirjattu

marvinen

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 433
  • Kakkonen vuodesta 2002
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #7 : Toukokuu 11, 2010, 11:15:29 ap »

Ei se kakkosenkaan suu tuohesta tehty ole.
Hyvältä maistuu!
Kirjattu
Know why the nightingale sings
Is the answer to everything

päivikki

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 462
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #8 : Toukokuu 11, 2010, 13:14:49 ip »

Tämä kakkkonen innostui! uunissa muhii tattari-ohrapuuro.
Nams!
Kirjattu

liitäjä

  • Vieras
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #9 : Toukokuu 11, 2010, 17:15:19 ip »

 Ohra maistuukin hyvälle ! Ohrasuurimoista saa oivallisen pääruoan keiteltyä! Herkkujen kärkeä
Kirjattu

liitäjä

  • Vieras
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #10 : Toukokuu 25, 2010, 14:26:37 ip »

Vielä piti ihastella perunan keveyttä!!!!
Voi ko sais jo uusia perunoi kasvismargariinin ja suolan kaa:)
Kirjattu

tyyppi2

  • Vieras
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #11 : Toukokuu 25, 2010, 15:06:30 ip »

Lainaus:

Vielä piti ihastella perunan keveyttä!!!!
 




Perunat on kevyttä ruokaa. Syömällä perunoita välttyy hypoilta.

Viiko sitten testasin perunoita:
- ennen perunoita 5,3 mmol
- 30 min jälkeen 7,9
- 60 min jälkeen 9,6
- 90 min jälkeen 9,7
- 120 min jälkeen 11,9
- 150 min jälkeen 14,1

Jos Sinulla tosiaankin on sokerit sairaalloisen alhaalla, suosittelen kevyitä perunoita mieluummin suolalla ja kasvismargariinilla höystettynä.
Kirjattu

matilda

  • Aktiivinen
  • Viestejä: 625
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #12 : Toukokuu 25, 2010, 17:16:46 ip »

Ohraa riisin asemasta kannattaa syodä myös ympäristön kannalta. Jättää tosi paljon pienemmän hiilijalanjäljen kuin riisi jonka syömisestä tulee suurensuuri jälki.
Sitä paitsi muunmuassa ohrattokin on paljon paremman makuista kuin risotto.Kokeilkaapa!
Kirjattu

kivitatti

  • Lentävä kynä
  • Viestejä: 7533
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #13 : Toukokuu 25, 2010, 20:46:43 ip »

Lainaus:

 Syömällä perunoita välttyy hypoilta.




Paitsi jos sokerit menee yhtä sekaisin perunoista kuin mulla menee... En tiijä vaikuttaako se iso tärkkelyspitoisuus sit jotenki imeytymiseen.
Kirjattu
- D1, hypotyreoosi, astma, ibs - ♀
- Accu-Chek Spirit Combo Humalogilla, Thyroxin ja Pulmicort -

tyyppi2

  • Vieras
Re: ohrasuurimot lisukkeena
« Vastaus #14 : Toukokuu 27, 2010, 14:09:26 ip »

Lainaus:

Ohraa riisin asemasta kannattaa syodä myös ympäristön kannalta.




Minä en ainakaan syö riisiä, ohraa tai muita viljatuotteita mustaamakkaraa lukuunottamatta jossa on ruisrouhetta. Sitäkin vain muutaman kerran vuodessa.

Ei tarvi edes testata nostaako viljatuotteet sokereita, ovat pahempia kun pelkkä sokeri. Tämä onkin ainoita asioita jossa Pekka Puskakin on oikeassa, diabetikot voivat syödä sokeria siinä missä leipääkin. Molemmmat nostavat varmasti sokereita, leipä kuitenkin  enemmän.

Hiilijalanjäljestä puhuttaessa vähiten tuottaa hiiliä kun matkustaa talveksi pois Suomesta johonkin lämpöseen jossa voi syödä auringon kasvattamaa ruokaa. Suomessa oleva asunto on laitettava kylmilleen tai vuokrattava ulkomailla olon ajaksi.
Kirjattu
 

Linkkejä